Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miniaturowy ogródek

Miniaturowy ogródek

motylla 06:42, 16 maj 2012

Aż przykro patrzeć na te szkody, ale też wierzę, że Gabi zaraz nas zaskoczy nieco bardziej wiosenna wersją ogródka Siedziała tak długo w nocy na forum to i zasnęła nad klawiaturą Halo, Gabi - dzień dobry!
GabiK 09:39, 16 maj 2012

Dzień Dobry. Dzisiaj będzie ciąg dalszy.
Nadrabiam zaległości chronologicznie.

Rzeczywiście teraz jest trochę lepiej.

Ale i tak uważam, że trawa nie najgorzej wyglądała po zimie.

Do nocy na forum siedzę przez Was - tyle piszecie, że nawet jak do kilku wątków dziennie zaglądam, to potem czasu nie zostaje na pisanie u siebie.
kaisog1 10:02, 16 maj 2012

Gabi faktycznie straty w tych żurawkach..... ale ja bym skoczyła z sekatorem do nich.... postraszyła i odbiją pewnie
popcorn 10:19, 16 maj 2012

Och, foty! Majowe beda ladniejsze, w marcu chyba wszedzie tak wygladalo... sosne juz wyrzucilas? nieladnie wygladala
A zurawki juz dobrze??
pozdrawiam!!
GabiK 10:49, 16 maj 2012

Żurawki nie tylko postraszone, ale obcięte do łysego. Cięłam częściowo przed Holandią, resztę w weekend majowy. Sosna też wywalona, i cyprysik i modrzew szczepiony.
Po większości już nie widać, że zima była. Tylko kilka padło.
gooseberry 12:06, 16 maj 2012

mam nadzieję, że żurawki odbiją...
szkoda, że modrzew nie przetrwał..
Elfik 12:17, 16 maj 2012

O matko, Gabiku, ale Ci zima dała "popalić"... Ale u wszystkich zgroza, jak nie z tym, to z czym innym... U mnie tylko 2 żurawki zachowały kondycję, reszta z trudem odbija. Strat mam mnóstwo! Padła mi też moja najukochańsza róża . Tej dużej sosny bardzo szkoda. A modrzew... psiakostka, postraszyłaś mnie - własnie zamówiłam 2 pendule na pniu... Trawnik u Ciebie wygląda na ładnie przezimowany, daj mu w połowie czerwca saletry wapniowej...
GabiK 12:27, 16 maj 2012

Elfiku, temu modrzewiowi coś się stało już latem, chyba na początku sierpnia. Piękne miał przyrosty i nagle, z dnia na dzień, zrzucił wszystkie igły. Bez żadnych szkodników na nim, objawów grzyba...
Dałam mu szansę do wiosny, myślałam, że to może jakiś szok i na wiosnę odżyje. Niestety, nie ruszył.

W sumie aż tak mi się nie podobał i zasłaniał buka. Nie żałuję go, tylko szkoda, że sporo kosztował.
popcorn 12:28, 16 maj 2012

To rzeczywiście sporo strat pokazuj dalej
coli 14:15, 16 maj 2012

GabiK napisał(a)
Elfiku, temu modrzewiowi coś się stało już latem, chyba na początku sierpnia. Piękne miał przyrosty i nagle, z dnia na dzień, zrzucił wszystkie igły. Bez żadnych szkodników na nim, objawów grzyba...
Dałam mu szansę do wiosny, myślałam, że to może jakiś szok i na wiosnę odżyje. Niestety, nie ruszył.

W sumie aż tak mi się nie podobał i zasłaniał buka. Nie żałuję go, tylko szkoda, że sporo kosztował.

ooo z moim modrzewiem było podobnie i też nie przeżył