Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miniaturowy ogródek

Miniaturowy ogródek

monteverde 01:17, 21 maj 2012

magnolia ślicznotka
Madzenka 06:26, 21 maj 2012

GabiK wreszcie trochę zdjęć
Czy bukszpany odżyły? kiedy sadzenie i strzyźenie? Te pstrokate moźesz ciąc one jakoś inaczej wegetuja
shrekol 06:36, 21 maj 2012

Ale fajnie kwitnie ta magnolia z tego wynika, że nie ma co za bardzo dmychać na rośliny

PS. Fajnie było poznać osobiście...
motylla 07:25, 21 maj 2012

Nareszcie relacja z ogródka No wiosna wybuchła Mam nadzieję, że Laurze już lepiej - wiem, co to znaczy zapalenie płuc - przechodziliśmy dwa lata temu ja, mąż i nasza córcia. Bardzo pomogły nam zaproponowane przez niestara wcale Panią doktor bańki postawione młodej. To na pewno nie szkodzi a w naszym przypadku przyspieszyło rekonwalescencję. A Laury dwie, jakie znam, to twarde dziewczyny Pozdrawiam!
bociek 21:12, 21 maj 2012

GabiK, jeszcze raz wielkie dzieki za transport bukszpanow i opieke nad nimi.
Melduje, ze juz siedza na swoich miejscach Mam nadzieje, ze szybko odzyja

Bylo mi bardzo milo Cie poznac i zobaczyc Twoje wlosci. Pieknie mieszkasz a ogrod tez zapowiada sie swietnie. Zurawki wypasione, a trawnik to juz w ogole wzorcowy - po prostu marzenie.
A te Twoje donice - sa superzaste, ogromne, zadne zdjecia nie oddadza ich urody. No i sa pieknie obsadzone - ta niespotykana rozowa gipsowka, cudo po prostu

A Laurka!!! Jestem pod wielkim wrazeniem Twojej corci. Bardzo, bardzo dawno nie spotkalam tak spokojnego i pogodnego dziecka Grzeczniunia, usmiechnieta, sliczna jak z obrazka Anioleczek
Macie powod do dumy!!!!

Jeszcze raz serdeczne dzieki. Pozdrawiam i mam nadzieje do zobaczenia
Pszczelarnia 21:42, 21 maj 2012

Gabiku, czytam o Waszych zdarzeniach życiowych - zdrowotnych. Dzielna dziewczynka z Waszej córki. Sera żółtego nie lubi a biały twarożek?
Madzenka 21:55, 21 maj 2012

motylla napisał(a)
Nareszcie relacja z ogródka No wiosna wybuchła Mam nadzieję, że Laurze już lepiej - wiem, co to znaczy zapalenie płuc - przechodziliśmy dwa lata temu ja, mąż i nasza córcia. Bardzo pomogły nam zaproponowane przez niestara wcale Panią doktor bańki postawione młodej. To na pewno nie szkodzi a w naszym przypadku przyspieszyło rekonwalescencję. A Laury dwie, jakie znam, to twarde dziewczyny Pozdrawiam!

Moja młoda w dzieciństwie wielokrotnie miała ostre zapalenie oskrzeli z początkami zapalenia płuc. Zawsze kuzynka pielęgniarka jej bańki stawiała i to ją stawiało ..... na nogi
popcorn 21:58, 21 maj 2012

Gabi nie mogłam Was znaleźć, i tak nie pożegnałam się z większością - jak spojrzałam na zegarek i zobaczyłam że 14.30, to zbierałam się szybciutko! Miałam się zebrać godzinę wcześniej...
Mam nadzieję spotkamy się jeszcze u danusi - zamierzam przyjechać
Laurce już lepiej?
Moje ciemne żurawki też lepiej rosną niż jasne.
Posadziłaś mozdę i rozchodniki?
pozdrawiam
GabiK 22:53, 21 maj 2012

Porzucam chwilowo chronologię na rzecz uwag około-Bogdziowych.
Jak było, to już wszyscy czytali i widzieli w odpowiednim wątku.
Bogdzia jest fantastyczną osobą z fantastycznym ogrodem. Fajnie było zobaczyć na żywo tyle osób z forum.

Marzenka dostarczyła nam z Wrocławia 17 bukszpanów. 8 dla Anuli, 4 dla Boćka i 5 dla nas. Od Karoliny dostałam rozchodniki i mozgę. Dobrze, że samochód duży, zapakowaliśmy cały bagażnik.

Marzenka mówiła, że dwie tak zakręcone osoby jak ona i Jarek razem muszą ściągnąć jakieś kłopoty. To chyba przeszło na bukszpany, bo w drodze powrotnej prawie nam rozbito drugi samochód. Mogło być poważniej niż z Marzenką. My zjechaliśmy z lewego pasa za ciężarówkę, bo za chwilę było zwężenie drogi. Jeden pas zastawiony barierkami. A facet za nami został na lewym pasie i dodał gazu. Jak zauważył, że jednak nie wyprzedzi, to aż dym z kół poszedł. Walnął w słupek, obkręciło go i wyrzuciło częściowo na prawy pas. Na szczęście na tyle delikatnie, że dało się go ominąć.

Bukszpany po powrocie zażyły kąpieli w Laury piaskownicy w dwóch turach. Wczoraj swoje posadziliśmy rano i Jarek posadził rozchodniki w pasku przed wejściem przy użyciu młota pneumatycznego.
Wieczorem Anula odebrała swoją porcję, a Bociek dzisiaj swoje. Ale mamy teraz pusto na tarasie.
Po kąpieli przyrosty im odżyły. Całkiem dobrze wyglądają. Nasze posadziliśmy w jucie, żeby je było łatwiej przesadzić potem.
GabiK 23:11, 21 maj 2012

Pszczółko, Laurka nie tyka żadnego sera. Jak była malutka to wcinała Bielucha, np. z owockami ze słoiczków i jogurty, a potem jednego dnia powiedziała NIE i koniec. Tylko actimele czasem pije.

Mnie bańki stawiała babcia, dość często w dzieciństwie, aż któregoś razu mnie przypaliła. Za blisko skóry przyłożyła tę długą zapałkę. Od tamtej pory mam uraz do baniek. Teraz są takie automatyczne chyba, bez palenia, ale i tak się boję.

To do zobaczenia u Danusi Karolino.

Boćku, dzięki. Marzena też powiedziała, że na żywo są jeszcze fajniejsze te donice.