Platan pięknie się prezentuje, bardzo mi się podoba, ale niestety już nie wcisnę.
Jeżówkom spodobało się u Ciebie, bo rosną, jak szalone.
Grujecznik też jest super.
Strasznie ciężko zrobić zdjęcie bo ten wielki domek stoi przed rabatą. Z chęcią bym go usunęła ale Młodszy korzysta.
Grujecznik tak w tym roku wystrzelił. Chyba mu ten mokry rok sprzyja
Stipę posadziłam eksperymentalnie Rośnie w bardzo słonecznym miejscu ale ziemia tam rzadko przesycha i nawet drenaż nie pomógł.
Mam dla niego 3 małych kolegów, muszę posadzić. Mam nadzieję, że one też się przyjmą i zrobią grujecznikowa ścianę
Platany są wrażliwe na suszę, nawet mogą usychać całe gałęzie w suszę (tak czytałam). Podlewaj regularnie raz w tygodniu 1 lub 2 wiadra (nie wiem jakie masz duże te paltany, mój już jest na prawdę wielki).
Będzie dobrze,buki dopiero posadziłaś, muszą się ukorzenić. Mój był sadzony jesienią. Wcześniej stał w donicy i w ogóle nie miał przyrostów, poprostu żył
Liliowce mają kolor letniego wina
Straty niestety muszą być, szczególnie, że nie zawsze człowiek trafi z rośliną w warunki gruntowo-wodne Jak się wyczytałam w warunki dla brzóz pożytecznych to miałam dużo szczęścia z nimi, więcej niż rozumu
Bardzo liczę na przesłonę z grujeczników, u mnie będą mogły rosnąć dość wysoko, drzewa obok i tak mają 20 m One ponoć bardzo dobrze znoszą cięcie, nadają się nawet na cięte żywopłoty, zawsze możesz przyciąć
Alicja platan rośnie jak dziki, tego drzewa to ja się jednak boję, jak zobaczyłam dorosłe niecięte platany to zwątpiłam w decyzję o jego sadzeniu w tym miejscu. Będziemy musieli go ciąć co roku.
Jestem zachwycona jeżowkami, tam są 4 sadzonki a zrobiły busz
Grujecznik (tfu, tfu) na razie zdrowy, zobaczymy po przyjeździe z urlopu
Jeżówki cudnie wyglądają, bardzo wdzięczne rośliny i szybko przyrastają. Udanego urlopu, pozdrawiam
Juziu, masz rację, wszędzie pasują. Mogłam jedynie inna odmianę wybrać, znosząca większą ilość wody i mniej wrażliwe na zasolenie
Muszę zrobić fotkę platana z kawałkiem domu, że y było widać jaki on już wielki
Sadzenie to przyjemność ale jak ma się przygotowane stanowisko haha A to w większości przede mną
Dzięki, pozdrawiam
Zdjęcia podczas zachodu słońca więc bardzo słabe.