Tak się uzbierało tego od początku sezonu, tylko albo czasu brak albo pogoda nie współpracuje.
W sumie z zakupionych roślin posadziłam tylko trochę wiosną (prymule i sadźce, które nie współpracują) i trzcinniki krótkowłose a reszta jak widać. Pod irgę miałam przygotowane ale upał przyszedł i nie posadziłam, teraz od nowa muszę odchwaścić ehh
Trochę mam za mało czasu, jakoś przez palce mi przecieka.
Idę zaraz zobaczyć czy pokazywałaś zakupy ?
Alicja, myślę, że to jest fajne rozwiązanie na retencję wody, dzięki temu można zasilać wody gruntowe. Ale gatunki roślin się mogą sprawdzić w takich ogrodach jak mój, Ty już chyba masz część tych roślinek
Agnieszko, bo ja tak gromadzę i gromadzę i nic prawie nie posadziłam w tym sezonie. Jakoś nam tak wszystko się rozjeżdża. Mam nadzieję, że zdążę do jesieni.
Edyta, większość tych roślin to podzielone wielkie kępy, które dostaliśmy. Jedna kępę rozchodnika podzieliliśmy na 10 sadzonek,podobnie te funkie. Część doniczek to moje bodziszki, które też sama podzieliłam
Kasiu, bardzo bym chciała ryć w ogrodzie ale więcej spędzam czasu w pracy albo Młodszy jest co chwilę chory :-/
Dorii, w mokrym (ale nie zalanym) i słonecznym. Obawiam się jednak, że te sadzonki były takie beznadziejne albo zacznę kupować gatunki podstawowe. Wiosną posadziłam zwykle kukliki zwisłe i ładnie się przyjęły i rosną.
Dwa z 3 sadźców musiałam lekko przesadzić z trasy nornic...
Dziękuję Lidka, pogoda na razie dopisuje i oby tak zostało
Właśnie zastanawiam się czy przesadzać czy zostawić.
Takie 3 są.
Pierwszy nie był przesadzany, chociaż nornica go trochę obniżyła. Drugiego musiałam przesadzać, bo nornica go zakopała i zaczął gnić a trzeciego musiałam z trasy nornic przesadzić.
Marta, mam nadzieję, że do jesieni większą część ogarnę
Szkoda, że rośliny w tym torfie sadzą.
Buziaki