Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Roocika 14:24, 21 kwi 2022

Anusia2 napisał(a)
Pięknie uszyłaś tę kurtkę i te motyle. Bardzo ładna.

Anusia2 napisał(a)
Trafiłam na kwiatuszki. Jest wiosna.

Aniu, fajnie, że Ci się podoba

Wczoraj popadało, a dziś się zrobiło ciepło i widać postępy, gdzieniegdzie pojawiają się liście

Tulipanowiec Edward Gursztyn

Roocika 14:27, 21 kwi 2022

Dorii napisał(a)
Kursy krawieckie organizuje moja przyjaciółka ale nie w 3city tylko w Malborku. Jakbyś była zainteresowana to dam namiar
Tylko zastanawiam się czy ci taki kurs potrzebny skoro ty kurteczki szyjesz. Jak już to coś bardziej indywidualnego.

Szkoda że nie mieszkasz bliżej bo mogłabym cię troszeczkę podszkolić. Jestem po szkole krawieckiej tyle że od lat nie pracuje w zawodzie choć całkiem dobra w tym byłam.

Dorii, bardzo chętnie, poproszę namiar. Tak naprawdę nie czuję się zbyt mocna w szyciu ale wiem, że tu się liczy praktyka. Teraz będę mniej szyć, dopiero pewnie jesienią więcej

Roocika 14:29, 21 kwi 2022

galgAsia napisał(a)
Asia, piękna kurteczka
Swego czasu też sporo szyłam, m.in. sukienki, kostiumy, płaszcze, itp Więc doceniam i jestem pełna podziwu. Ja się uczyłam szyć od Cioci Ciocie są bardzo ważne, jeśli idzie o szycie
Wesołych Świąt

Dziękuję serdecznie za pochwały Jest satysfakcja z szycia oj jest

Przydałoby się rozciągnąć trochę dobę aby mieć więcej czasu na szycie

Bodziszek łąkowy Hokus Pokus

Basieksp 14:33, 21 kwi 2022

Te drobniejsze szafirki bardziej mi się podobają mnie u mnie trochę denerwują te długie liście.
Roocika 14:36, 21 kwi 2022

basia3012 napisał(a)
Podziwiam kurtkę. Piękna. Dla kogo ona jest?
Taka zdolna mama to skarb.
Widziałam białe pierwiosnki. Czy to pierwiosnki ząbkowane?

Basiu, uszyłam w sumie 4 parki z Softshellu, dwie dla moich dzieci i dwie dla dzieci mojej dobrej koleżanki na prezenty. Wszystkie miały piękne wzorki...

Tu dla ma mojej córki

To pierwiosnki ząbkowanie alba, kupiłam takie małe sadzonki w ubiegłym roku na próbę. Rosną między irysami a tawułą. W ubiegłym roku męczyły je nornice i bałam się, że nic z nich nie będzie. Biały kolor jest fajnie widoczny z daleka.

Tawuła ma już prawie liście

Roocika 14:41, 21 kwi 2022

Alija napisał(a)

Piękne pierwiosnki, szafirki zresztą również. Niby wiosna, ale ciągle zimno, pochmurno, czekam na ciepełko.
Kurteczka śliczna, a metka super.

Alicja, dziś w końcu cieplej, a że wczoraj popadało to mam wrażenie, że wszystko rośnie w oczach

Kukliki zwisłe i wiązówka błotna

Orliki już spore

Roocika 14:44, 21 kwi 2022

ElzbietaFranka napisał(a)

Ja też w tym roku zbojkotowalamntylko śniadanie było reszta luz.

Odnośnie szycia. Najważniejsze w szyciu jest wybór kroju, później dobrze skroić.
Co do mi ilimetra potem łatwo się szyję. Trochę szyję teraz kiedyś dużo.

Pozdrawiam

Bardzo byłam zadowolona z bojkotu

Krój to wiadomo, że ważny jest Nie na wszystkich dobrze leży ten sam krój

Ta trzmielinę dostaliśmy ale muszę ją gdzieś stąd przesadzić, bo brzydka jest, chyba nie służy jej moje bagienko
Roocika 14:50, 21 kwi 2022

Martka napisał(a)
Asiu, ja też bojkotuję nadmiernie kulinarny wymiar świąt, w mojej rodzinie bardzo skromnie, z tym czujemy się wspaniale, stwarzając sobie przestrzeń na znacznie ciekawsze rzeczy. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich "wybryków" krawieckich. I wiosnę piękną witam w Twoim ogrodzie, choć chłodno. Pozdrawiam, Asiu!

Następnie Święta może też zbojkotuję

Marta, dziś jest pięknie, miałam przymusowe "wolne" więc obchód zrobiłam

Roocika 14:53, 21 kwi 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Też należę do grupy minimalizującej kulinarne działania w okresie świątecznym. Od wielu lat gotuję wielki gar żuru, a do tego jest zimny bufet. Każdy sobie nakłada wedle swojej woli. Nie ma żadnego biesiadowania przy stole (mnie ono okrutnie męczy). Wybraliśmy święty (s)pokój i możliwość oddawania się temu, co lubimy najbardziej.
Deszczu życzę i ciepła.

Szczerze nie lubię biesiadowania przy stole ale jakoś dotąd nie znalazłam optimum dla własnych świąt, może dlatego,.że wciąż czegoś nie wypada albo wypada. Życzę iansie spełniły, wczoraj był deszcz a dziś jest ciepło

Irysy

Funkie Praynig Hands na gankowej
Roocika 14:57, 21 kwi 2022

Dragonka napisał(a)
Asiu,szczerze podziwiam zdolności krawieckie..ja odziedziczyłam starego łucznika od babci, która nadal uparcie twierdzi, że to bardzo dobra maszyna jest i namawia mnie ciągle, żebym się nauczyła. Jedyne co umiałam, to przejechać igłą po paznokciach nie mówiąc już o zszyciu czegokolwiek co nie było w linii prostej. Normalnie zazdraszczam ( ale pozytywnie) Myślisz, że taki antytalent jak jak tez potrafi się nauczyć proste rzeczy obszywać? Bardzo bym chciała umieć..

Basiu, najtrudniej jest zacząć Można spróbować od ćwiczeń np..szycia w linii prostej różnymi ściegami, potem po łuku itp, taka zabawa Potem można spróbować np. poszewkę uszyć korzystając z tutoriali na YouTube, jest tego sporo.

Jak Ci się uda usiąść i zacząć to na pewno dasz radę Trzymam kciuki

Startuje Olsza czarna Aurea, rośnie już na swoim miejscu, jest bardzo małym patyczkiem na tle tych dużych drzew.