Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Roocika 07:47, 19 kwi 2022

Magleska napisał(a)
szczęka opada z zachwytu uszyć kurtkę ,to już nie lada wyczyn

jeszcze ta naszywka -ciocia mi uszyła -super Asiu

u mnie też Święta skromniutkie ....jedynie upiekę ze 2 ciasta ,ugotuję żurek

Madziu, widzę, że przeoczyłam Twój wpis...
U nas było całkiem bojkot. Mąż zrobił żurek i sałatkę, bo coś trzeba jeść A dzieciaki i tak nic ze świątecznych potraw nie jedzą, nawet jajek Szczury się z jajka bardziej ucieszyły

Alija 09:32, 19 kwi 2022

Roocika napisał(a)
Dziś 7 stopni, słonko i zimny wiatr

Wiosna

Piękne pierwiosnki, szafirki zresztą również. Niby wiosna, ale ciągle zimno, pochmurno, czekam na ciepełko.
Kurteczka śliczna, a metka super.
ElzbietaFranka 11:51, 19 kwi 2022

Roocika napisał(a)
Wczoraj był piękny dzień, udało mi się przyciąć róże, lawendy i zapomniane hortensje krzewiaste.

Dziś to już zupełnie inna pogoda, zimy wiatr i 5 stopni.przyroda zamarła i czeka na ciepełko.

Skończyłam ostania kurtkę softshell, taka najbardziej wiosenną w motyle

U mnie w tym roku bojkot Świąt... Bardzo skromnie będzie

Ja też w tym roku zbojkotowalamntylko śniadanie było reszta luz.

Odnośnie szycia. Najważniejsze w szyciu jest wybór kroju, później dobrze skroić.
Co do mi ilimetra potem łatwo się szyję. Trochę szyję teraz kiedyś dużo.

Pozdrawiam
Martka 12:15, 19 kwi 2022

Asiu, ja też bojkotuję nadmiernie kulinarny wymiar świąt, w mojej rodzinie bardzo skromnie, z tym czujemy się wspaniale, stwarzając sobie przestrzeń na znacznie ciekawsze rzeczy. Jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich "wybryków" krawieckich. I wiosnę piękną witam w Twoim ogrodzie, choć chłodno. Pozdrawiam, Asiu!

Gruszka_na_w... 12:45, 19 kwi 2022

Też należę do grupy minimalizującej kulinarne działania w okresie świątecznym. Od wielu lat gotuję wielki gar żuru, a do tego jest zimny bufet. Każdy sobie nakłada wedle swojej woli. Nie ma żadnego biesiadowania przy stole (mnie ono okrutnie męczy). Wybraliśmy święty (s)pokój i możliwość oddawania się temu, co lubimy najbardziej.
Deszczu życzę i ciepła.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Dragonka 17:24, 19 kwi 2022

Asiu,szczerze podziwiam zdolności krawieckie..ja odziedziczyłam starego łucznika od babci, która nadal uparcie twierdzi, że to bardzo dobra maszyna jest i namawia mnie ciągle, żebym się nauczyła. Jedyne co umiałam, to przejechać igłą po paznokciach nie mówiąc już o zszyciu czegokolwiek co nie było w linii prostej. Normalnie zazdraszczam ( ale pozytywnie) Myślisz, że taki antytalent jak jak tez potrafi się nauczyć proste rzeczy obszywać? Bardzo bym chciała umieć..
Milka 15:22, 20 kwi 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Też należę do grupy minimalizującej kulinarne działania w okresie świątecznym. Od wielu lat gotuję wielki gar żuru, a do tego jest zimny bufet. Każdy sobie nakłada wedle swojej woli. Nie ma żadnego biesiadowania przy stole (mnie ono okrutnie męczy). Wybraliśmy święty (s)pokój i możliwość oddawania się temu, co lubimy najbardziej.
Deszczu życzę i ciepła.

I u nas takoż samo, Alleluja.
Były gry i smichy i spacerwowanie po ogrodzie, ten przymus pzry stole wszyscy źle znosimy
Gosialuk 18:36, 20 kwi 2022

To o wiele zdrowsze podejście. Choć nie powiem żebym w święta się zdrowo odżywiała. Ale też lubię bez przymusu i bez przesady. Nie przepadam za gotowaniem.
SlonecznyOgrod 12:55, 21 kwi 2022

My to już całkiem święta na luzaka, aż nie powiem
Roocika 14:21, 21 kwi 2022

Agatorek napisał(a)
Ale śliczne te kępki kwiatuszków

W ubiegłym roku dostaliśmy takie duże kępki szafirów, mają takie krótkie listki i mniejsze kwiaty, jakaś inna odmiana niż te co ja sadzilam. Te posadzone przeze mnie mają długie liście i duże kwiaty