Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Rojodziejowa 15:02, 24 cze 2023

Asia, ten rdest to się szybko rozrasta? W jakim rozstawie trzeba go sadzić? Zamówiłam u naszej Marzenki sadzonki 1,5l i zastanawiam się, jak gęsto go planować
Gruszka_na_w... 20:18, 24 cze 2023

Roocika napisał(a)

One całkiem małe i też się zastanawiam czy zdarzą wydać i czy w ogóle owoce

Wizytujący ogród pies złamał mi tydzień temu krzaczek pomidora. Wsadziłam z jego miejsce taką znalezioną siewkę. Ruszyła z kopyta i dobrze rokuje. Bardzo pomocne będą gnojówki z pokrzywy, a potem ze skrzypu. Ciepłe noce mają magiczny wpływ na wzrost pomidorów.
Czterolatek dobrze rokuje. W kadrze jest to, co powinno.

A ta wjazdowa rabata wygląda niesamowicie!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Roocika 23:51, 24 cze 2023

Magleska napisał(a)
Asia jaki już masz busz na rabatach pięknie się wszystko rozrosło-ogród nabrał ciała i jest przepięknie

❤️
Roocika 23:55, 24 cze 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Asia, ten rdest to się szybko rozrasta? W jakim rozstawie trzeba go sadzić? Zamówiłam u naszej Marzenki sadzonki 1,5l i zastanawiam się, jak gęsto go planować

Asia, u mnie szybko, dostał najpaskudniejszą i najbardziej mokrą miejscówke w moim ogrodzie.
Sadziłam co 50-60 cm.

Tu maj 2022

Dziś
Roocika 00:01, 25 cze 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Wizytujący ogród pies złamał mi tydzień temu krzaczek pomidora. Wsadziłam z jego miejsce taką znalezioną siewkę. Ruszyła z kopyta i dobrze rokuje. Bardzo pomocne będą gnojówki z pokrzywy, a potem ze skrzypu. Ciepłe noce mają magiczny wpływ na wzrost pomidorów.
Czterolatek dobrze rokuje. W kadrze jest to, co powinno.

A ta wjazdowa rabata wygląda niesamowicie!

Swoje w większości już wypielilam No trudno.

Dzięki Haniu.

Czterolatek zrobił mnóstwo zdjęć, widać, że lubi liście
Psu nie pozwala się na stokrotkach kłaść
Agatorek 08:39, 25 cze 2023

Asia, spodziewałaś się takiego efektu w tak krótkim czasie? Chyba nie
A jest pięknie, busz się zrobił i wszystko ładnie kwitnie

Rojodziejowa 08:46, 25 cze 2023

Oo, to całkiem całkiem. Sadzoneczki miałaś bardzo fajne. To jest ten zwykły wężownik, czy odmiana?
Roocika 09:12, 25 cze 2023

Rojodziejowa napisał(a)
Oo, to całkiem całkiem. Sadzoneczki miałaś bardzo fajne. To jest ten zwykły wężownik, czy odmiana?

Asia, tego rdesta dostaliśmy. To była jedna sadzonka, mąż podzielił na 6 i czekały w donicach chyba do jesieni. Wydaje mi się, że to nie jest odmianowy rdest. Miałam w planie i tak takiego kupić, bo posadziłam go w bardzo trudnym miejscu.

link
Roocika 09:13, 25 cze 2023

Agatorek napisał(a)
Asia, spodziewałaś się takiego efektu w tak krótkim czasie? Chyba nie
A jest pięknie, busz się zrobił i wszystko ładnie kwitnie

Aga, mam kilka pomysłów na zmiany ale jak wszystko muszą dojrzeć.

Cieszę się, że jest na co patrzeć

Za to u Ciebie różany szał
Basieksp 09:55, 25 cze 2023

No ładnie rdest Ci się rozrósł ma dobre warunki, on chyba lubi wilgotne podłoże, ja swojego muszę podlewać, by w miarę ładnie wyglądał, trochę źle miejsce mu wybrałam, ale nie będę go już przesadzać