Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

sylwia_slomc... 17:38, 17 paź 2021

Jak nie przepadam za posągowymi fontannami tak Twoja Nimfa urzekła mnie od pierwszego wejrzenia jeszcze jak czekała na zagospodarowanie, a teraz tak pięknie już woda płynie, jest śliczna
Martka 17:44, 17 paź 2021

Ja dodam, że na żywo ta Nimfa oddziałuje w sposób niezwykły. Nie jest to tani odlew, zaznaczmy to wyraźnie. To dzieło z historią. Pięknie wykonany posąg, piękne otoczenie, dla mnie chyba miejsce nr 1 w Ogrodzie. Mam tylko takie zdjęcie na szybko, szaro dziś było i komórka nie dała rady, więc nie wstawiam.
Gardenarium 18:09, 17 paź 2021

Kochani, posąg ma w sobie coś magicznego. Pomijając że jest piękna kobieta, ale to rzecz wyjątkowa w tym ogrodzie a zadbam o to aby na wiosnę miała odpowiednią oprawę roślinną Będzie jeszcze piękniejsza.

Martuś -super że znalazłaś czas rzutem na taśmę - to ostatni dzień otwarty
Na wiosnę będzie mega wyprzedaż staroci, teraz dopiero widzę ile mam za dużo wszystkiego.

Natomiast na ten rok moje podsumowanie jarmarku wygląda tak: uszczęśliwiłam fajnymi przedmiotami wiele przemiłych osób i to jest najważniejsze, widzieć radość w oczach zbieraczy Ja też jestem zbieraczem No i na drzewa do różanego uzbierałam

Jolu, różany jest po lewej stronie wgłębionego, przylega do drogi. Jest na końcu zwiedzania po lewej.

Instagram Ogrodowiska
Mgduska 20:06, 17 paź 2021

Gardenarium napisał(a)

Wzdycham do różanki
U mnie pomału szykuje się miejsce na kilka jadalnych róż, ale myślę, że to będzie też pachnący kawałek ogrodu, chcę tam posadzić pachnidła nie tylko różane. Skala u mnie oczywiście odpowiednio mniejsza, ale też cieszy
Naprawdę sądziłam, że uda mi się odwiedzić Wasz ogród, z różnych przyczyn nie udało się, ale jak już będzie różanka, to żeby nie wiem co, przyjadę
basia3012 20:24, 17 paź 2021

Super ścieżki wyszły. Eleganckie. Dopełniają całości ogrodu.
Rabaty przepiękne. Mimo, że jesień to one jeszcze nie szykują się do zakończenia sezonu. Limonkowa z trawami cudna. Posągi wspaniałe. Ale ta dama lejąca wodę do muszli jest najpiękniejsza.
Joku 20:52, 17 paź 2021

Mniej więcej kojarzę miejsce. Popatrzę jeszcze na moich zdjęciach.
Gruszka_na_w... 21:10, 17 paź 2021

Kiedy się patrzy na te jesienne przebarwienia, to ma się ochotę westchnąć: "Trwaj chwilo".
Cudowna jesień.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
ElzbietaFranka 21:52, 17 paź 2021

Gardenarium napisał(a)

Miałam przyjechać,ale nie dało rady. Ciągle czasowo się nie wyrabiam boje się, że mnie zima zastaniesz ja nie będę gitiwa.

Byłam w ogrodzie jak ledwo zbiornik był zrobiony teraz przepiękny widok nimfy. Jakby to eM zobaczył zaraz by na tym swoim trawniku coś w tym rodzaju postawil.
Twoja nimfa nie do powtórzenia, piękne otoczenie woda, rośliny,trawnik.

Bardzo mi się podobają te drzewa o liściach przebarwiających się na czerwono czy to klony czy ambrowce.
Gardenarium 10:25, 18 paź 2021

Ambrowce Elu.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:27, 18 paź 2021

basia3012 napisał(a)
Super ścieżki wyszły. Eleganckie. Dopełniają całości ogrodu.
Rabaty przepiękne. Mimo, że jesień to one jeszcze nie szykują się do zakończenia sezonu. Limonkowa z trawami cudna. Posągi wspaniałe. Ale ta dama lejąca wodę do muszli jest najpiękniejsza.

Na razie trochę pustawo Basiu, ale wiosną się zapełni i zapomnę o tej pustej glebie. Tutaj się bardzo wygodnie sadzi i mało wysiłku. Nic nie trzeba przywozić taczkami.

Posągi na razie ustawiłam tak, ale może będzie inaczej. Brakuje mi postumentów. Otoczone kwiatami róż będą bardziej romantyczne. No i tunel różany też zrobi swoje.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies