Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 08:19, 27 paź 2021

W trakcie koszenia i grabienia

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:20, 27 paź 2021

Tutaj koszenie wstępne, wielokrotne

Tutaj koszenie "czyszcząco-zbierające"

Czyściutko

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:21, 27 paź 2021

Po skoszeniu.

Instagram Ogrodowiska
Mgduska 08:46, 27 paź 2021

Zastanawiałam się, w jaki sposób oznaczycie te kwartały na przyszły sezon, ale widzę, że same się oznaczyły I tak to fajnie wygląda, zwierzaki wpisują się kolorystycznie

A Ty, Danusiu, kiedy wycinasz przekwitłe byliny - jeszcze jesienią?
Bee 08:59, 27 paź 2021

Gardenarium napisał(a)
A nasze cebulowo-kwiatowo-łąkowe kwadraty czyli szachownica, w dniu wczorajszym została skoszona. Koszenie nie było łatwe, ale udało się. Robimy miejsce da wyrastających cebul na wiosnę. A być może coś dosadzimy jeszcze, np. kamasje?

Przed koszeniem

Ależ mi się podobają te kwadraty. Nawet jesienią wyglądają ciekawie.

Ogród piękny o każdej porze roku i wart uwieczniania na zdjęciach. Czy zobaczymy efekty pracy fotografki?
antracyt 09:00, 27 paź 2021

Bardzo podobają mi się cebulowe kwadraty, pięknie przestrzenne przed koszeniem i rdzawe (współgrające z rzeźbami) po.
Nowa12 09:06, 27 paź 2021

Widziałam dopiero niedawno ostatnie zdjęcia Pani fotograf na botanypresss. Niesamowicie i przepięknie wyszły. Co profesjonalny fotograf to profesjonalny. Przyjemnie będzie pooglądać następne.
beamilusia 10:05, 27 paź 2021

Witaj Danusiu, a właśnie miałam pytać o kwadraty trawiaste i już wiem, jak pięknie wyglądały w jesiennej odsłonie. Teraz skoszone tworzą brązowe plamy na zielonej trawie, urozmaicenie trawnika.
Nowe zwierzę do kolekcji zawitało.

Ogród różany ze ścieżkami, kolistym klombem, fontanną, (i może z żywopłocikami? )to ogród, który mnie szczególnie przyciąga. Oczywiście, rabaty najstarsze i te młodsze z bogactwem jesiennych bylin, drzew w płomiennych barwach, traw falujących na wietrze wspaniale się prezentują.

Piękne zdjęcia uwiecznią ten rajski ogród.
Gosiek33 16:08, 27 paź 2021

Coraz lepsze te kwadraty, bardzo jestem ciekawa ich wiosennego widoku. Powinien być nieco inny niż tegoroczny? Czy jakoś zabezpieczyłaś cebule przed gryzoniami?
Martka 17:35, 27 paź 2021

Danusiu, jesień, a ogród promienieje... to jasne, że i fotograf z Anglii być musi, w pewnym sensie jest u siebie Przepiękne są kompozycje przy kawiarence. A prace nad koszeniem szachownicy i ich precyzję podziwiam. Czyściutko, gotowe na wiosnę i będzie znów czad.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies