Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 19:47, 03 sty 2022

Szymka napisał(a)

Uwielbiam czytać takie wyznania Wtedy jakoś człowiekowi raźniej, jak na spotkaniu grupy wsparcia

Ja też uległam w tym roku urokowi dalii. Zaczęło się od Honka Black, którą u kogoś tu wypatrzyłam, a potem jeszcze jakaś i jeszcze i jeszcze.
Mam plan postawić donice pełne kolorowych dalii w warzywniku żeby było kolorowo. W gruncie niestety miejsca już brak.
Z niecierpliwością czekam na książkę. Trzeba w końcu ruszyć z planami warzywnika

Pozdrawiam serdecznie i wszystkiego nan naj w Nowym Roku

A ja mam Honka Pink I tez było jeszcze i jeszcze. Chyba musimy robić takie spotkania "lecznicze" niczym grupy AA

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:48, 03 sty 2022

Dorota321 napisał(a)
Też chowam donice gliniane i cementowe. Żal by było gdyby się zniszczyły.
Pięknego i bezproblemowego nowego sezonu życzę.

Dorotko dziękuję

Instagram Ogrodowiska
Mgduska 22:30, 03 sty 2022

Gardenarium napisał(a)

A ja mam Honka Pink I tez było jeszcze i jeszcze. Chyba musimy robić takie spotkania "lecznicze" niczym grupy AA

Ha, ha, ale wtedy byłoby jeszcze gorzej - jakby każda opowiedziała co ma, albo zamierza mieć plus zdjęcia, to byłaby eksplozja dalioholizmu
Gardenarium 10:25, 04 sty 2022

Nom, to dopiero będzie szał. Tyle dalii mam, tyle będzie dosaadzone, ale warto, dalie akurat niezawodnie od lata i do mrózów kwitną, jak mało co, nawet astry im nie dorównują bo późno zaczynają.

Instagram Ogrodowiska
Joku 10:38, 04 sty 2022

Jaki optymistyczny awatarek. Czyżby wiosna na horyzoncie? Mam na myśli różową kurtkę.
A propos dalii. Pamiętam z czasów dzieciństwa kolekcję dalii u sąsiadki. Miała przeróżne od małych do olbrzymich kwiatów. Jakoś zapadły mi w pamięć. Później przestałam je lubić, nie wiem dlaczego. Opieram się ich urokowi do tej pory, ale czuję że mój opór zaczyna słabnąć .
Gardenarium 10:53, 04 sty 2022

A, zmieniłam, astry się skończyły, teraz bardziej na czasie czyszczenie rabat Jeśli sucho oczywiście.

Odnośnie dalii, w czasach gdy ogrody zeszły w niepamięć, dalie widywało się tylko w babcinych ogródkach, moda minęła, ale już dawno wróciła za sprawą angielskich ogrodów. Tam już dawno są na pierwszym miejscu. U nas też będą Ja to wiem

Instagram Ogrodowiska
hankaandrus_44 12:21, 04 sty 2022

Dalie_u_mnie_były_od_zawsze.Za-wyjątkiem_lat2009-2011.Tuż_po_śmierci_męża.Nie_miał_kto_ich_przenosić_na_zimowanie_do_bloku.
Musiałam_odnowić_kolekcje,i_znów_się_nimi_cieszę.

CZekam,na_Twoje_daliowe_rabaty!
Mirka 17:25, 04 sty 2022

Danusiu wszystkiego dobrego w Nowym Roku życzę
Co do Dalii to ja je lubię nawet mojemu em się podobają.
Miałam 5 sztuk ale jak się przeprowadziłam już na działkę to nie za bardzo miałam gdzie przechować.
Pierwsza zima po przeprowadzce i dalie zimowałam opatulone w blaszaku i niestety nie przetrwały.
Mam nadzieję że w tym roku na podziwianie dalii przyjadę do ciebie
Gardenarium 18:32, 04 sty 2022

Koniecznie, zapraszamy serdecznie, szykujemy wiele nowych atrakcji

Instagram Ogrodowiska
basia3 08:44, 05 sty 2022

Ja tak bardzo kocham dalie. mam nadzieję, że moje karpy przetrwają. dalie zadziwiają kolorami kwiatów, są niesamowite.