Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 09:13, 03 sty 2022

Przeważnie mocne kolory, burgund, czarny, pomarańcz, fiolet ale też kremowe i żółte. Część się powtarza z tych co mam, a część jest po 10 szt, żeby na rabacie było widać.

Instagram Ogrodowiska
antracyt 09:16, 03 sty 2022

U mnie niestety 80% marketowych zakupów daliowych okazało się być pomyłką(plus taki, że kilka z nich podobało mi się bardziej niż to, co chciałam kupić).
Gardenarium 09:19, 03 sty 2022

O to fajne, że okazały się lepsze Ja kupowałam w OBI w zeszłym roku i dobre były.
Posadziłam w doniczkach w szklarni i dałam etykiety, moim zdaniem zgadzało się.
Jedna zgniła, nie wypuściła, ale reszta była ok.

Instagram Ogrodowiska
Mgduska 09:21, 03 sty 2022

antracyt napisał(a)
U mnie niestety 80% marketowych zakupów daliowych okazało się być pomyłką(plus taki, że kilka z nich podobało mi się bardziej niż to, co chciałam kupić).

To sporo. Mi się za to zdarzyło, że wcale nie urosły, ale za to te, które rosną, to moje najlepsze Jak do tej pory kupione wysyłkowo wypadały w sumie podobnie, stąd te ciągłe poszukiwania
Anda 09:56, 03 sty 2022

Gardenarium napisał(a)
Na dobranoc Tęsknię już za kolorami.

Oj tak, cudny widok Ale zimowa odsłona Twojego ogrodu też wygląda fantastycznie. Cały rok przepiękny.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gardenarium 11:38, 03 sty 2022

Odmian zamówiłam 46, ilościowo dużo więcej bo niektóre po 10-11 szt.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:40, 03 sty 2022

Sebek napisał(a)

Już się nie mogę tej doczekać książki
Niebieska rabata wyglada genialnie!
To jakaś specjalna odmiana wysokiej kocimietki? Kupowałem kiedyś wysokie sadzonki, a te wredoty sie mi położyły i rosną niskie, dywanowe.

Teraz sadzę wyłącznie Purssian Blue - niska, sama robię sadzonki w dużej ilości. W listopadzie w różance nacięłam sadzonek i zrobiłam obwódki, chyba są ok, bo zielone i jędrne, wypuściły moim zdaniem korzenie, będą śliczne obramowania brzegów.

Ta na zdjęciu to Walkers Low. Dość krępa, ale też wylega. Trzeba ciągle ścinać. Najlepiej do ziemi, nie patzreć że wyżej wypuszcza.

Instagram Ogrodowiska
Szymka 13:28, 03 sty 2022

Gardenarium napisał(a)
Mnie to trzeba jednak leczyć, zamówiłam dalie, 74 szt.

Uwielbiam czytać takie wyznania Wtedy jakoś człowiekowi raźniej, jak na spotkaniu grupy wsparcia

Ja też uległam w tym roku urokowi dalii. Zaczęło się od Honka Black, którą u kogoś tu wypatrzyłam, a potem jeszcze jakaś i jeszcze i jeszcze.
Mam plan postawić donice pełne kolorowych dalii w warzywniku żeby było kolorowo. W gruncie niestety miejsca już brak.
Z niecierpliwością czekam na książkę. Trzeba w końcu ruszyć z planami warzywnika

Pozdrawiam serdecznie i wszystkiego nan naj w Nowym Roku
sylwia_slomc... 18:29, 03 sty 2022

Gardenarium napisał(a)
Wiosną, jak już duże markety są zaopatrzone, to oblatuję i lubię kupować dalie, bo są w opakowaniach, gdzie widać kolory, wtedy jest duża zachęta...oprzeć się nie można, a jakby ktoś nie chciał kupować, to radzę omijać sklepy i nie wchodzić, bo inaczej nie da się wyjśc bez zakupów A..i wtedy też mieczyki ..

Mam tak samo, wtedy dopada mnie zakupoholizm Ale od dwóch lat jak covid zapanował to mocno ograniczyłam
Dorota321 19:24, 03 sty 2022

Gardenarium napisał(a)
Dorotko, zawsze mile widziana jesteś, nie ma mowy o zawracaniu głowy. Wazon mi się też podoba, podobny ma Monty Don Schowałam swój do góry dnem do garażu żeby nie pękł, bo innego takiego nie widziałam nigdzie.
Też chowam donice gliniane i cementowe. Żal by było gdyby się zniszczyły.
Pięknego i bezproblemowego nowego sezonu życzę.