Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 20:52, 02 sty 2022

Joku napisał(a)

Ale przynajmniej masz gdzie sadzić . Do czego ten czarny klinkier?

Do małej szklarni, na podłogę Jolu.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:53, 02 sty 2022

Rumianka napisał(a)
Danusiu, samych szczęśliwości, radości duuuużo zdrówka i samych życzliwych ludzi wokół siebie, tego Wam życzę na cały 2022 rok.
Plany warzywnikowe i u mnie już się wykluwają...czekam więc wiosny.

Dziekujemy, wzajemnie.

Na plany poczekaj na moją książkę, będzie czym się inspirować w styczniu rozpocznie się wysyłka.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:53, 02 sty 2022

antracyt napisał(a)
Pomyślę, czy do dołków na cebule nie podsypać po prostu nawozu dla cebulowych, a potem po kwitnieniu i każdej wiosny nie podlewać rozcieńczonym w wodzie. Tak robię z mini łączką krokusową na starej części i ma się dobrze(chociaż ziemia tam trochę lepsza).

ps. Ja mam na razie zarezerwowane 10 karp dalii i bardzo się powstrzymuję, by się na więcej nie skusić. Na pokaz koniecznie trzeba będzie do Waszej Anglii się wybrać

Skoro tak masz sparwdzone, to nie widzę przeciwwskazań

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:54, 02 sty 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Mam plan wiosną zamawiać o ile tama się sprawdzi i zdążymy z deskowaniem ogrodzenia bo inaczej by znowu na straty poszły, ale jak patrzę na ceny materiałów potrzebnych do remontu i budowy to nie wiem czy mi się uda z tymi daliami wiosną....bo jednak remont ważniejszy.

Remont jest najważniejszy, dom to podstawa.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:02, 02 sty 2022

Kasiek napisał(a)

Tak chorowac to lubimy, takie wariactwo jest mile widziane
Jesienia kupilam 40 sztuk hakonek, w tym roku musze dokupic kolejne tyle... I dobrze mi z tym
Ciekawa jestem jakie odmiany u Ciebie zagoszcza.

Mam różne, moja kolekcja już jest dośc obszerna bo uwielbiam dalie i pomimo ogromu roboty z nimi to nigdy nie zrezygnuję, a że miejsca mam pod dostatkiem, to zamawiam. Dalie kwitną długo, mam dwie szklarnie i namiot do podpędzenia. Wszystkie nowo zakupione dalie wsadzam zawsze do doniczek. Te stare z przechowania wyciągam i wsadzam do gruntu.

Odmiany zamówiłam limonkowo-białe, poza tym "niebieskie", fioletowe, czarne, bordowe, czerwone mocne kolory i chyba jakieś różowe. Kilka takich wielkich jak sałata.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:04, 02 sty 2022

Wiosną, jak już duże markety są zaopatrzone, to oblatuję i lubię kupować dalie, bo są w opakowaniach, gdzie widać kolory, wtedy jest duża zachęta...oprzeć się nie można, a jakby ktoś nie chciał kupować, to radzę omijać sklepy i nie wchodzić, bo inaczej nie da się wyjśc bez zakupów A..i wtedy też mieczyki ..

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:48, 02 sty 2022

Na dobranoc Tęsknię już za kolorami.

Instagram Ogrodowiska
Sebek 23:55, 02 sty 2022

Gardenarium napisał(a)

Dziekujemy, wzajemnie.

Na plany poczekaj na moją książkę, będzie czym się inspirować w styczniu rozpocznie się wysyłka.

Już się nie mogę tej doczekać książki
Niebieska rabata wyglada genialnie!
To jakaś specjalna odmiana wysokiej kocimietki? Kupowałem kiedyś wysokie sadzonki, a te wredoty sie mi położyły i rosną niskie, dywanowe.
Kasya 07:14, 03 sty 2022

Gardenarium napisał(a)
Mnie to trzeba jednak leczyć, zamówiłam dalie, 74 szt.

Cudnie, będzie uczta dla oczu
Jakie kolory ?
Mgduska 09:10, 03 sty 2022

Gardenarium napisał(a)
Wiosną, jak już duże markety są zaopatrzone, to oblatuję i lubię kupować dalie, bo są w opakowaniach, gdzie widać kolory, wtedy jest duża zachęta...oprzeć się nie można, a jakby ktoś nie chciał kupować, to radzę omijać sklepy i nie wchodzić, bo inaczej nie da się wyjśc bez zakupów A..i wtedy też mieczyki ..

Właśnie chciałam napisać, że masz gdzie sadzić, to nie taka straszna choroba - ja zamawiam, chociaż nie mam gdzie sadzić, a nie umiem się powstrzymać Co do marketowych - to można trafić bardzo dobre odmiany, a fajne jest przede wszystkim to, że przez torebkę widać dobrze karpy, więc można sobie wybrać zdrową i żywą