Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 11:07, 19 lut 2019

adrianna napisał(a)
witam Pani Danusiu, mam pytanie, czy stipe tniemy na wiosnę? z góry dziękuję za podpowiedź

Wszystko zależy od wyglądu i czy wyłażą źdźbła. Jeśli są beżowe i wyłażą to nie tniemy, tylko wyskubujemy. Zielone, żywe zostaną.

A jeśli wszystko beżowe, to można przyciąć normalnie nisko, niech od nowa wypuszczą. Ja swoje kanciasto pocięte będę poprawiać niżej. Ale nie teraz, jak zrobi się cieplej.

Instagram Ogrodowiska
Anda 11:43, 19 lut 2019

Danuś, obejrzałam sobie znów Twoją wizytówkę bukszpanowego Cudowności
Dziękuję za informację na temat Adiantum Będę go sadzić.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gardenarium 11:51, 19 lut 2019

To fajna, delikatna paproć.

Instagram Ogrodowiska
beata_m 11:56, 19 lut 2019

Gardenarium napisał(a)

Na razie 150, ale będzie więcej.
Oczywiście, że zerknę

dziękuję
kasiek 19:34, 19 lut 2019

Gardenarium napisał(a)

Byłam, wszystko wiem Czas przebudzenia jest wspaniały, czekam z niecierpliwością. Dzisiaj był obchód całego ogrodu i herbatka pod folią

Byłaś - czuwasz - jakie to wspaniałe uczucie - nawet nie wiesz jaką mi to sprawia radość
frezja 19:53, 19 lut 2019

Gardenarium napisał(a)

Świetne miejsce.Zmiany śledzę na bieżąco i oczy szeroko otwieram . Danusiu,co to za drzewko z lewej, o pięknej koronie?
BasiaLT 21:19, 19 lut 2019

Danusiu jakbyś miała chwilkę to zajrzyj do mnie i zerknij na moje stipy. Czy mam je krótko ciachac czy tylko trochę?
Rumianka 21:50, 19 lut 2019

Danusiu, po Twoim wiosennym avatarku widać, że zbliża się ciepełko i czas zakasywać rękawy i wystartować z narzędziem w ogród... Pozdrawiam
mira 22:02, 19 lut 2019

Gardenarium napisał(a)

Tak. Tnie się stare brzydkie liście, ale nie teraz. Jeszcze służą za ochronę przed mrozami. Jak już buchnie wszystko, wtedy ucinasz liście, potem wyrosną nowe, świeże.

Ja w sprawie cięcia ciemierników.Przyjrzałam się dzisiaj moim i liście raczej są rozpłaszczone i nie chronią środka. W ub roku zostawiłam a jak przyszła w marcu ponownie zima to i tak załatwiła mi już spore pąki.
Dzisiaj powycinałam liście ciemierników takie porażone. Sama już nie wiem co ciąć a co nie bo jak jest czas i pogoda to kusi a z drugiej strony luty przecież.

pozdrawiam
basia3012 00:40, 20 lut 2019

Danusiu, jaki wiosenny avatarek. Pięknie wyglądasz.
Ja nie lubię oglądać swoich zdjęć, chyba jestem niefotogeniczna i dlatego nie odważyłam się zamieścić siebie w avatarku. Z ogrodem w tym miejscu czuję się lepiej.
Pociachałam w sobotę rózne roślinki. Nawet i hortensje ogrodowe, na które podobno jeszcze nie czas. Oj, czy to dobrze?
Pozdrawiam.