Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

gdzie_idziesz 19:20, 16 lut 2019

Ten wątek mnie onieśmiela. Twój ogród w każdej odsłonie jest zachwycający.
Ja też dzisiaj korzystając z pogody chodziłam po ogrodzie z sekatorem. Sąd już przycięty, spaliliśmy zgromadzone jesienią gałęzie. Na ognisku postawiłam garnek z ziemniakami i w ten sposób rozwiązałam problem jak zrobić obiad i nie tracić ani chwili z pięknego dnia.
Gardenarium 20:50, 16 lut 2019

Sebek napisał(a)
Dajecie radę między wychodzącymi cebulowymi? Ja zawsze coś zdeptam

Mało widać, ale tulipany już kły pokazują. Na razie nic nie zdeptaliśmy.

Przebiśniegi widać

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:53, 16 lut 2019

IsaBelo, nic im nie będzie, jest szansa na normalne kwitnienie.
Natalio - bardzo mi miło, że się podoba. Ciekawa jestem, czy byłaś też w bukszpanowym? Jest zupełnie inny niż ten.

Instagram Ogrodowiska
sylwia_slomc... 21:16, 16 lut 2019

Gardenarium napisał(a)
Kwiaty Miro, czyli i byliny, i jednoroczne i jakie się nawiną. Jadalne też były i będą. Po prostu na tych 30 paru skrzyniach ilość warzyw jest nie do zjedzenia.
Z kwiatów będzie przynajmniej ładniejszy widok i więcej przyjemności

Mówiłam
Gardenarium 21:21, 16 lut 2019

Następny warzywnik po likwidacji tego - będzie mniejszy. Natomiast, nie powiem, cieszyło mnie posiadanie tych warzyw i patrzenie na nie. Jedzenie już mniej. Wolałam przy nich pracować niż jeść. Uprawiałam rozdawnictwo

Instagram Ogrodowiska
sylwia_slomc... 21:21, 16 lut 2019

Danuś u mnie dziś pszczoły przyleciały na ciemierniki i szukały jeszcze gdzie indziej, ale nie ma za wiele jeszcze, bliżej gór leszczyny już kwitną u mnie jeszcze nie.
Wysprzątana rabatka, super czyściutko....miałam pytać czy coś działaliście, ale czytam, że pod trawniki, no i porządki już
sylwia_slomc... 21:22, 16 lut 2019

Gardenarium napisał(a)
Następny warzywnik po likwidacji tego - będzie mniejszy. Natomiast, nie powiem, cieszyło mnie posiadanie tych warzyw i patrzenie na nie. Jedzenie już mniej. Wolałam przy nich pracować niż jeść. Uprawiałam rozdawnictwo

Obdarowani na pewno się cieszyli z darów, bo takich zdrowych w sklepie nie kupią
Dobry pomysł nasiać kwiatów
Gardenarium 21:26, 16 lut 2019

Do tej pory mają w piasku moje marchewki i buraczki
Ja mam zapasy cebuli na rok a marchwi na dwa lata Dlatego będą kwiaty.

Instagram Ogrodowiska
sylwia_slomc... 21:32, 16 lut 2019

Tyle to sie nie przechowają chyba, że zrobisz surówki do słoików
Z warzywami to jest tak, że potrafią zaskoczyć , albo nie powschodza i nic nie ma, jak u mnie pietruszka w zeszłym roku, albo jest obfitość i mnogość i rozmiary jak nasza ćwikła dwa sezony temu, a tylko na kompoście. Nigdy nie jestem w stanie przewidzieć co się akurat w obfitości uda
Magleska 21:37, 16 lut 2019

Danusiu ..własne warzywka cieszą ale jak ich za dużo ,to też problem .... wyrzucić szkoda ....chociaż ,oprócz rozdawać, można też sprzedawać .....

jakby co ,to chętnie kupię przy okazji jakiś dni otwartych

postępy prac śledzę na bieżąco i podziwiam stale

Pozdrawiam cieplutko