Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 23:52, 28 lut 2020

Sadzimy świerki

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 23:52, 28 lut 2020

Klub Oczekującej Doniczki

Instagram Ogrodowiska
mira 00:00, 29 lut 2020

Gardenarium napisał(a)
Wzięłam się za powiększanie a właściwie tworzenie rabaty za stawem, bo był tylko żywopłot. Poprzestawiałam ławki. Będą tutaj 3 takie same. Tekowe. Padała taka krupa, zimno było wczoraj. Wiało. Biała rzeźba stoi tylko tymczasowo, bo nie ma gdzie.

Jak nogi tych ławek zabezpieczacie - czy zabezpieczacie wogóle?
Gardenarium 00:06, 29 lut 2020

Nie. To teak, z tego buduje się statki i pływają 50 lat po wodzie. Moje najstarsze leżaki z Broku jeszcze, są z roku 1996 i nic im nie jest.

Można postawić na kostkach albo cegłach i być może tak zrobię, jak już będą stały docelowo. Bo na razie to latam z nimi.

Instagram Ogrodowiska
basia3012 00:15, 29 lut 2020

Oglądam i oglądam. Bardzo wszystko ciekawie się zapowiada. A gdy wiosną dojdą jeszcze tulipany i inne kwiecie to dopiero będzie się działo.
Magara 00:15, 29 lut 2020

no to bardzo jestem ciekawa firmowego kompostownika
w takim domowym/działkowym wydaje mi się niemożliwe zachowanie reguły układania warstw brązowych/zielonych - wrzuca się na bieżąco to co jest a z reguły jest za mało żeby zrobić konkretne warstwy
ale na pokazowy kompostownik z płatkami róż - no co tu dużo mówić - czekam
P.S. a te bakterie, którymi przesypujesz to są tożsame z występującymi w sprzedaży preparatami "przyśpieszającymi kompostowanie"? i czy one nie szkodzą dżdżownicom i im podobnym, które mają przerabiać materiał?
sylwia_slomc... 00:20, 29 lut 2020

Ekstremalne warunki do sadzenia świerków mieliście.
Gardenarium 00:30, 29 lut 2020

Magara napisał(a)
no to bardzo jestem ciekawa firmowego kompostownika
w takim domowym/działkowym wydaje mi się niemożliwe zachowanie reguły układania warstw brązowych/zielonych - wrzuca się na bieżąco to co jest a z reguły jest za mało żeby zrobić konkretne warstwy
ale na pokazowy kompostownik z płatkami róż - no co tu dużo mówić - czekam
P.S. a te bakterie, którymi przesypujesz to są tożsame z występującymi w sprzedaży preparatami "przyśpieszającymi kompostowanie"? i czy one nie szkodzą dżdżownicom i im podobnym, które mają przerabiać materiał?

Wielka góra kompostu.

A bakterie - tak napisałam - preparat zawiera mikroorganizmy, które przyspieszają powstawanie kompostu. Używam od 30 lat tego samego. Nie szkodzą dżdżownicom bo są naturalne.

Instagram Ogrodowiska
Magara 00:41, 29 lut 2020

Danusia, no to mam jasność, tylko muszę się przebić przez wątek stosowny żeby sobie przypomnieć jaki to był preparat tak czy inaczej dziękuję za rozwianie moich wątpliwości
antracyt 09:49, 29 lut 2020

Gardenarium napisał(a)
Ten wazon ma większy prostokąt, coś wsadzę

Zmieniam położenie dużej wazy, ogród węzłowy będzie w prostokącie na szerokość szklarni, wazon centralnie.

Ten wazon jest przepiękny, już sobie wyobrażam jak posadzone rośliny jeszcze podkreślą jego urodę
Dzisiaj planowałam porządki w ogrodzie. Pogoda jak na Twoich zdjęciach. Już chciałam zrezygnować, ale mnie zmobilizowałaś do pracy