Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Sebek 09:42, 01 sie 2018

Gardenarium napisał(a)
Macham do Was mili Goście, nowi i do tych co bywają u nas stale Miło was czytać, tyle dobrych słów. Na razie ratuję rośliny przed uschnięciem.

O wodzie pomyślę, bo wody po oberwaniu chmury to mieliśmy aż nadto. Sporo zniszczeń.

U mnie tez deszcz dał czadu - ale przeżyje połamane hortensje na rzecz zieloniutkiej trawy i podlanych rabat
basia3012 16:50, 01 sie 2018

Gardenarium napisał(a)

Danusiu, przepięknie i nastrojowo. Zaczarowany, tajemniczy ogród. Bardzo mi się podoba. Gratuluję talentu. Dziękuję i za ten ogród i za "nie tylko bukszpanowy". Obydwa dają natchnienie i radość.
Na Warmii upały bardzo dokuczliwe. Trzeba jakoś je przetrwać.
Pozdrawiam serdecznie
Gardenarium 23:05, 01 sie 2018

Dziś padł rekord ciepła. Ledwo wytrzymaliśmy, a sadziliśmy ogród. Normalnie żar.

Moja Anglia żyje, ale ciągle dokupuję wachlarzy do podlewania

Instagram Ogrodowiska
gogo 13:42, 02 sie 2018

Witaj Danusiu, u mnie też susza, wyschła nawet Nysa Szalona. Też się martwię o nowe rośliny tylko skalniak jest bezproblemowy.
Szkoda roślin po takim deszczu, ma padać, a nie niszczyć.
BasiaLT 14:18, 02 sie 2018

Danusiu cudowna jest twoja Anglia. Jaka mnogość faktur i barw. Napatrzeć się nie mogę.
A_gawa 14:26, 02 sie 2018

Danusiu! Oglądam w zachwycie Twoj ogród i słów nie znajdując adekwatnych do dzieła, zostawiam pozdrowienia napisane przez Renatę Strug:

Bądź pochwalona Królowo Skowronków,

jaskrów kobierzec Twoim stopom bosym

rozściela łąka, piosnką siwych dzwonków

wita Twój uśmiech, rosą złoci włosy.

Bądź pozdrowiona Pani Sadów Białych,

w wianku pszczół miodnych - stubarwnej koronie,

perłami wdzięcznych kwiatów obsypały

zbudzone drzewa Twe matczyne dłonie.

Wielkie Ci dzięki za Twoje gorące serce i za Ogrodowisko!
Za te Twoje "piosenki", Danusiu!
Gardenarium 08:20, 03 sie 2018

Instagram Ogrodowiska
gogo 13:11, 03 sie 2018

Gardenarium napisał(a)

Witaj Danusiu, jestem po kolejnym spacerze w Twoim ogrodzie, zaczerpnęłam dużo pomysłów , dziękuję za taką możliwość
Wypatrzyłam na drugim zdjęciu roślinę, białe i lekko różowe kule, nie wiem co to jest, a bardzo mi się podoba.
kasiek 21:45, 03 sie 2018

Gardenarium napisał(a)
Po deszczu...

Nawet parasolki dobrane kolorem - bomba!
Coraz częściej łapie się na tym że ciemne bordo jest niemal uniwersalne - świetnie pasuje z pomarańczą, różem, srebrem, żółcią, bielą .... gasi a jednocześnie uwypukla sąsiadujący kolor...
Pieknie jest... Podziwiam na dobór tych samych odcieni kolorów, łał!
la_estrellita 23:16, 03 sie 2018

Witam serdecznie. Wcześniej zaglądałam kilka razy do Bukszpanowego. Podobno ogród Szefowej wypada znać ale nawet nie pamiętam czy zostawiłam jakiś ślad. Tamten ogród to zupełnie nie moja bajka. Taki oficjalny. Tutaj trafiłam przypadkiem i zobaczyłam przepiękny ogród. Kolorowy, pachnący, pełen owadów. Taki właśnie mi się marzy. Jestem pod ogromnym wrażeniem i na pewno zostanę tu na długo. Urzekło mnie to zdjęcie. Kradnę na tapetę .

Gardenarium napisał(a)