Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

marysiak_020202 15:19, 24 lip 2018

Gardenarium napisał(a)

Pani Danusiu, czy mogę zapytać o trawę z kompozycji tą cytrynową obok konwalnika. Z góry dziękuje za pomoc
Pszczelarnia 16:01, 24 lip 2018

Gardenarium napisał(a)

Danusia, zachwycam się wszystkim w Twoim ogrodzie, wszystko jest takie niezwykłe. I perfekcyjne, bogate, puszyste, obfite i kolorowe w pięknych i niezwykłych zestawieniach.

Powiedz, czy będziesz starała się przechować tę gipsówkę? Jeśli tak, to jak. Pytam, bo też ją mam i chciałabym ją zachować.

Jak długo można przechowywać/ mieć dużą roślinę posadzoną w doniczce na rabacie? Wymaga częstszego podlewania, czy tak jak wszystko inne "normalnie" w ziemi?

Gardenarium 19:56, 24 lip 2018

marysiak_020202 napisał(a)

Pani Danusiu, czy mogę zapytać o trawę z kompozycji tą cytrynową obok konwalnika. Z góry dziękuje za pomoc

Carex 'Everillo' a w oddali Hakoncehloa 'All Gold'. Zdecydowanie lepiej zimuje ta druga. Te pierwszą co roku dosadzam.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 19:58, 24 lip 2018

Pszczelarnia napisał(a)

Danusia, zachwycam się wszystkim w Twoim ogrodzie, wszystko jest takie niezwykłe. I perfekcyjne, bogate, puszyste, obfite i kolorowe w pięknych i niezwykłych zestawieniach.

Powiedz, czy będziesz starała się przechować tę gipsówkę? Jeśli tak, to jak. Pytam, bo też ją mam i chciałabym ją zachować.

Jak długo można przechowywać/ mieć dużą roślinę posadzoną w doniczce na rabacie? Wymaga częstszego podlewania, czy tak jak wszystko inne "normalnie" w ziemi?

Dzięki Ewo, zawsze umiesz tak pięknie napisać

Moja gipsówka jest z zeszłego roku. Wszystko na tych rabatach rośnie w gruncie, oprócz wielkich topiarów. Duże rośliny na rabacie w donicach mam trzeci rok.
Te, które mają ciasno, przesadzam do większych donic.

Cała poczekalnia topiarów wielkich czeka w pogotowiu.
Średnie stożki mam na sprzedanie do klienta.

W tym roku mam ciśnienie wsadzić te wielkie w docelowe miejsca, ale najgorzej z platanem, boję się że potem będzie źle.
Mam nadzieję, na gotowy ogród przy oranżerii. Mam już donice, mam topiary, a rabaty się stworzy. Fontanna właśnie jedzie w pocztexie do mnie. Dostanę jutro lub pojutrze I będzie to niespodzianka

Instagram Ogrodowiska
Nowa12 22:52, 24 lip 2018

Gardenarium napisał(a)

Czy to jest jeżówka Ponk Bonbon czy Blackberry Truffle?
Gardenarium 08:00, 25 lip 2018

Nie wiem. Przyjrzałam się - obstawiam 'Blackberry Truffle'.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:45, 25 lip 2018

Po deszczu...

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 22:08, 25 lip 2018

Gardenarium napisał(a)
Potwierdzam: mam frajdę i wielką przyjemność z patrzenia na rabaty. Zdjęcia nie oddają tego klimatu w pełni.

Bo bylinówki maja to do siebie, że trzeba je widzieć, czuć i słyszeć

Cudnie.. ale ile to pisać.. ja oglądam
Gardenarium 22:34, 25 lip 2018

To wszystko tak się skrzy, błyszczy, szumi i kołysze i jeszcze te roje owadów

Instagram Ogrodowiska
sylwia_slomc... 22:41, 25 lip 2018

Bardzo tego deszczu zazdraszczam, u mnie od dzisiaj znowu podlewanie na maksa, ziemia już sucha na proch od nowa
Bylinówki kipią życiem tym się różnią od zimozielonych nasadzeń, no i te kolory i zapachy, ach