Danusia, zachwycam się wszystkim w Twoim ogrodzie, wszystko jest takie niezwykłe. I perfekcyjne, bogate, puszyste, obfite i kolorowe w pięknych i niezwykłych zestawieniach.
Powiedz, czy będziesz starała się przechować tę gipsówkę? Jeśli tak, to jak. Pytam, bo też ją mam i chciałabym ją zachować.
Jak długo można przechowywać/ mieć dużą roślinę posadzoną w doniczce na rabacie? Wymaga częstszego podlewania, czy tak jak wszystko inne "normalnie" w ziemi?
Moja gipsówka jest z zeszłego roku. Wszystko na tych rabatach rośnie w gruncie, oprócz wielkich topiarów. Duże rośliny na rabacie w donicach mam trzeci rok.
Te, które mają ciasno, przesadzam do większych donic.
Cała poczekalnia topiarów wielkich czeka w pogotowiu.
Średnie stożki mam na sprzedanie do klienta.
W tym roku mam ciśnienie wsadzić te wielkie w docelowe miejsca, ale najgorzej z platanem, boję się że potem będzie źle.
Mam nadzieję, na gotowy ogród przy oranżerii. Mam już donice, mam topiary, a rabaty się stworzy. Fontanna właśnie jedzie w pocztexie do mnie. Dostanę jutro lub pojutrze I będzie to niespodzianka
Bardzo tego deszczu zazdraszczam, u mnie od dzisiaj znowu podlewanie na maksa, ziemia już sucha na proch od nowa
Bylinówki kipią życiem tym się różnią od zimozielonych nasadzeń, no i te kolory i zapachy, ach