Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 16:20, 26 kwi 2014

Justynko, no to kicha
Krys, nie wiem jak się zwie, właścicielem jest Anitka, ale czy ma nadwyżki?

pozdrawiam!
paniprzyroda 16:57, 26 kwi 2014

Karolino pięknie i wiosennie u Ciebie i mam wrażenie, że szybciej niektóre roślinki Ci kwitną O werbenie u mnie.
Margarete 20:12, 26 kwi 2014

Wpadłąm, siedze przy kompie bo leje i nici z ogródkowania i ma tak lać do wtorku, ale deszcz potrzebny........
Pozdrawiam !
ps. kusisz tym ciastem, z rbarbarem i kruszonką...mmmmmmmmm......ide coś zjeść ......
popcorn 20:33, 26 kwi 2014

Mariolko, dziękuję! Naprawdę? U Ciebie przy leśniczówce mniej światła, ale w nowym ogrodzie chyba podobne warunki jak u mnie? Wietrznie i brak dużych nasadzeń

Małgosiu, wpadnij, przywiozłam kawałek od Teściowej Ale jutro nie będzie tak dobry jak dzisiaj...
nawet mi nie mów że jutro też będzie lało (w tygodniu mi nie zależy). Co ja będę cały dzień robić?? w domu? Może posprzątam, uch :/
Pozdrawiam serdecznie!
Nikita 21:34, 26 kwi 2014

Wpadłam zakomplementować zestaw dla Młodej...wygląda super!

Carola, troszkę pogrzebałam w moich ogrodowych zapiskach i stwierdzam, że te moje cisy (te co tak szybko rosną) to na 90% odmiana "Hicksii"

Ale mi narobiłaś ochoty tym ciastem z rabarbarem...lecę do lodówki, tam leży samotnie na talerzyku serniczek od teściowej....chyba się nim zaopiekuję....
Mala_Mi 23:30, 26 kwi 2014

Z nasionami werbeny nie lipa.. rok temu posiałam i miałam pole werbenowe.. rozdawałam sadzonki na prawo i lewo.. w tym posiałam i lipa.. ale mamie dałam cześć nasionek moich i ma tyle, że sie pyta czy mi nie przywieść.. bo mi wykiełkowało dosłownie szt. 9. Ale ja ukorzeniam z sadzonek zielnych.. będę trochę ich mieć..
Za to wypatrzyłam że sie rozsiały werbeny przy różach.... chwasty to nie są, a wygląda jak werbena.. jak sie uchowa, to ci przywiozę do Bogdzi Bo mi aż tyle nie potrzeba.. tylko przypomnij sie przed spotkaniem.. jak to werbena i nie padnie to ci siewki wykopię.. na razie maja wielkość malutką.. ale rok temu z takich wyrósł mi las..
popcorn 08:19, 27 kwi 2014

Nikita, dziękuję, biureczko zgrabne i stabilne, zadowoleni jesteśmy z zakupu. Zobaczymy jak często Młoda będzie chciała przy nim siedzieć
Ja mam w większości Hilli... do bani, bo nie wymienię teraz 100 cisów, za drogie są Więc zostaje mi czekanie aż urosną Sypnęłam im trochę nawozu wczoraj, ładnie się rozpuścił bo padało sporo. Czekam

Smacznego serniczka! Kawałek ciasta przywiozłam od Teściowej, ale dzisiaj na pewno nie będzie już tak dobry jak wczoraj...

Aniu, bardzo dziękuję za dobre chęci! No to ja już nie wiem o co chodzi - skoro te same nasiona Tobie nie wykiełkowały a Twojej Mamie i owszem i to w wielkiej ilości? hmm... moje się zbiesiły.

Wykiełkowała mi jedna partia, wczoraj zauważyłam łebki, ale z nasionek od Kasi-Luizy i obawiam się że to są te "inne", podobne do werbeny "tej ładnej", ale nie te... ech, zobaczymy. Agnieszka mi obiecała wysyłkę kilku sadzonek jutro, więc na to wygląda że jakąś werbenkę będę miała Jakby, co, przypomnę się, dziękuję!!

Miłego dnia!
popcorn 09:35, 27 kwi 2014

Wysadziłam do gruntu sadzonki kukurydzy cukrowej; całe 6 szt mi wyrosło Idę teraz posadzić do skrzynki paprykę - pewnie trochę za wcześnie, no i sadzonki mikre, ale wyjeżdżamy za parę dni, nie będzie komu podlewać w domu... przykryję pleksą i powinno być ok
Mokro jest, chmury pływają po niebie, ale może nie będzie padać?

Miłego!
Mala_Mi 09:56, 27 kwi 2014

Karolina.. popatrz na mój wpisu u Marioli.. potem go usunę by nie zaśmiecać.. to w kwestii werbeny
popcorn 13:15, 27 kwi 2014

Widziałam to super!!!
pozdrawiam