Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

monteverde 21:37, 02 lis 2012

ja kiedyś upolowałam swojego ok. godz.17.00 jak żerował, nie napiszę co z nim zrobiłam wycieczki nie było.
marzena 22:47, 02 lis 2012

mnie też krety doprowadziły do 'szału' - zaczęłam kupować i stosować różne preparaty odstraszające, z nieprzyjemnym zapachem dla tego wrażliwego węchowo zwierzecia...i na razie...nic... testuję coraz to inne...a kopce nadal się pojawiają...
z nornicami podobnie, niestety ...
anipla 22:58, 02 lis 2012

Nienawidzę kretów jak ryją,ale zabić bym nie mogła- takie śliczne są, masz rację że lepiej jak są martwe .

Turkucie zjadają u rodziców wszystko co jest pod ziemią : czy to warzywa ,czy to kwiaty - wszystko co da się zjeść.Właściwie to z jednej strony jest to gorsze od kreta - z drugiej łatwiej go złapać bo korytarze ma zaraz pod ziemią. Co do łapania kreta widłami to przypomniało mi się jak byłam mała i tata polował na kreta w szklarni:siedział kilka godzin w jednym miejscu (tak się na niego zawziął) z widłami , prawie bez ruchu ,wszystkich wyganiał żeby nie było drgań i w jakimś momencie przyszedł mój wujek i zaczął coś mówić do taty ,on na to wyszedł żeby powiedzieć co robi i uciszyć wujka i jak po chwili wrócił to kret zdążył przejść z jednej części na drugąChyba nie muszę mówić jak był wściekły...i wujkowi też się oberwało.
M.kiedyś stał sobie na trawniku i akurat krecik robił kopiec- nie wiedział jak ma go złapać więc kopnął w kretowisko i udało mu się -śmierć na miejscu- położył go na kopcu i mnie zawołał żeby mi pokazać ....no i mu się oberwało że widzi kreta i zamiast go łapać to mnie woła
Miłej nocki
ewalm 23:57, 02 lis 2012

Karola, Ty tego kreta pokochaj i się ciesz. Masz kreta - nie masz pędraków. Sama się przyjrzyj które paskudniej wygląda: kret czy pędrak. No i z kretem masz trawnik, z wulkanami, ale masz. A z pędrakami - nie masz wulkanów, i trawnika też nie masz
popcorn 07:11, 03 lis 2012

Dziewczyny mój krecik polubił naszą działkę, bo pędraków chrabąszcza majowego u nas dostatek
Niech sobie je wyjada, ale jak skończy to sam się przeniesie gdzie indziej? Jakoś wątpię Muszę go spytać kiedy skończy

Weekend! Jupi!
Klamber 07:37, 03 lis 2012

Witaj Karola, Ty zawsze zwarta i gotowa. Koleżanka Anipla sypie czarnym humorem, jak przeczytałem o łapaniu turkucia to się uśmiałem, ciekawe jak ona to robi i ile ich złapie w sezonie, Ja mam ich tyle że nawet jak złapię 100 to i tak nic nie zmienia. Rok temu znalazłem 3 gniazda i też nic się nie zmieniło, ziemniaki mi prawie zeżarły, wszystko zryte jak bym miał stado dzików. Twój pluszak wymięka przy moich turkuciach.
anipla 09:26, 03 lis 2012

Witajcie,
Robercie, łapie je mój tata u siebie - ale czytając jaka ilość jest u Ciebie to stwierdzam że u niego to dopiero początek osiedlania się tych robali- złapał 7 szt.i ma spokój (oby) .
Karolino przeniesie się...metr dalej pewnie jak sama napisałaś zaraz wkleję do siebie dzisiejszą fotkę z rana którą w zimnie ,jeszce w piżamie robiłam specjalnie dla Ciebie)
Urszulla 09:43, 03 lis 2012

I tym sposobem....lepszy kret od turkucia.......Karolinko polub kreciki
popcorn 09:52, 03 lis 2012

Kreciku, kocham cię! Dzisiaj zero kopców, a przynajmniej żadnego nie zauważyłam
Nie wiedziałam że te turkucie to taka masakra! Robercie jak Ty to robisz że masz z nimi TAKI piękny ogród??

pozdrawiam, miłego dnia!!
kasik778 10:11, 03 lis 2012

Karola ja mieszkam pod lasem więc kretów u mnie dostatek, też wypróbowalismy mnóstwo sposób i nic nie działa, a jak moje psy wyczują kreta to masakra, wtedy mam dziurę na pół metra