Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Agacia 12:01, 04 lis 2012

Karola, coś dziś pisałam, ale mi zniknęło, nie wiem o co chodzi, forum samo mnie wylogowuje, może dość już mają? W każdym razie bukszpan ma ubranko solidne Chociaż może jeszcze pod matą okręcić donicę folią z bąbelkami?
monteverde 12:17, 04 lis 2012

Karolka ładne te Twoje "ostatnie" kwiatuchy ale róże powinno się kopczykować w grudniu pozdrawiam
popcorn 14:17, 04 lis 2012

Agatko - chyba tak zrobię, ale folii bąbelkowej nie mam ale może włóknina się nada? Tej mam sporo U mnie forum działa ok, żadnych akcji z wylogowywaniem??

Aniu czytałam że końcem listopada; ja je ostatnio sadziłam, nie ukorzeniły się jeszcze, stąd tak dmucham i chucham To myślisz że jeszcze porozgarniać te kopczyki??
Agacia 14:36, 04 lis 2012

Folia lepsza by była... może spytaj w jakimś media markcie czy kawałka nie mają? Ja zawsze zbieram z paczek jak przysyłają coś z Allegro Ewentualnie można kupić na poczcie dużą kopertę z bąbelkami w środku...
popcorn 15:32, 04 lis 2012

hej Agatko,
koperty babelkowe mam, tez zostawiam, ale ta donica jest wielka i na nia taka długa do owijania by sie przydała! spytam w markecie, albo kupie może?
buziaki!
karola
popcorn 16:54, 04 lis 2012

Przesadziłam dzisiaj zioła w warzywniku - przesunęłam je zupełnie na granicę ze żwirową rabatą - tam jest cały czas słońce; a po przesadzeniu borówek zabrakło półmetrowego paska którego nie uprawiałam, a na którym rosła szałwia, majeranek, oregano, szczypiorek i siedmiolatka. Teraz wygląda lepiej i na środku mam miejsce pod warzywa Szczypiorek posadziłam paskiem, jak zakwitnie będzie super wyglądał

Rozsypałam też worek kory przy trawach; powiązałam trawy i juki w "pęczki", na zimę już... choć dzisiaj było bardzo przyjemnie, 10 stopni, lekki wiatr, słonko chwilami
jak dla mnie kolejne 4 m-ce mogłyby takie być
Madzenka 18:01, 04 lis 2012

Karolina ja już chyba polubiłam krety... Turkucie, brrr

A bukszpana nie męcz sie i nie owijaj i ak zmarźnie...chyba że będzie wyjątkowo lekka zima do -5-10 stopni... Jeśli masz garaź to go wrzuć w czasie dużych mrozów do garażu.
Albo rob tak jak Danusia, jak wymarźnie to wymienisz na nowego
popcorn 19:01, 04 lis 2012

Hej Marzenko!
W takim razie wsadzę go w warzywnik; szkoda by mi go było - myślałam że będzie na zmarnowanie, ale ładnie nowe przyrosty mu ostatnio urosły Szkoda by mi go było... a wiosną znowu do donicy? Męczące
W garażu zbyt jasno nie jest, 1 małe okienko... dlatego wolałabym go tam nie trzymać... chyba rzeczywiscie wyląduje w warzywniku

dzięki!!
Mój krecik ma się dobrze Turkuci wolałabym nie mieć w okolicy...
kasik778 21:48, 04 lis 2012

popcarol napisał(a)
Przesadziłam dzisiaj zioła w warzywniku - przesunęłam je zupełnie na granicę ze żwirową rabatą - tam jest cały czas słońce; a po przesadzeniu borówek zabrakło półmetrowego paska którego nie uprawiałam, a na którym rosła szałwia, majeranek, oregano, szczypiorek i siedmiolatka. Teraz wygląda lepiej i na środku mam miejsce pod warzywa Szczypiorek posadziłam paskiem, jak zakwitnie będzie super wyglądał

Rozsypałam też worek kory przy trawach; powiązałam trawy i juki w "pęczki", na zimę już... choć dzisiaj było bardzo przyjemnie, 10 stopni, lekki wiatr, słonko chwilami
jak dla mnie kolejne 4 m-ce mogłyby takie być

widzę, że działasz, ja mam jakiegoś lenia ostatnio, liście czekają na zgrabienie...

też bym chciała takie przyjemne 10 stopni przez całą zimę
Ozz 23:41, 04 lis 2012

Zadołuj bukszpan razem z donicą (jeśli oczywiście jest to możliwe, np. donica jest zwykła plastikowa).