Iwk4
00:06, 23 sie 2018

Haniu, to zdjęcie bardzo dobre do analizy. Dziewczyny mają rację, aby powtórzyć hakone, bergenię - ta twoja ma piękne okrągłe liście.

Problem w tym, ze to co ci się podoba - ma kształt nieregularny i chyba w tym jest siłą, a rabata lewej już nie. Obie rabaty tematycznie powinny mieć te same nasadzenia, powtórzone roślinki i tą nieregularność, która sprawia, że przenikające się faktury wzorów liści i różne odcienie zieleni zachwycają. A jak nieregularność, to na rabacie podokiennej koniecznie ją powtórzyć. I nie może być symetrycznie względem rabaty garażowej, bo to by było zbyt oczywiste.
Pomysł magnolii niby ok. Ale powiedz mi, ile ty masz tam miejsca?
Czytam, ze Magnolia Gold Star osiąga 2-3 metry wysokości, nie wiem, coz jej szerokością, ale ze zdjęć wygląda, ze podobnie i ma płytki system korzeniowy, nie lubi grzebania w korzeniach... A na tej rabacie, jak podsadzisz np. trawkami, to za 3 lata będziesz tam grzebać. I czy ona już jest posadzona? Bo nie lubi przesadzania. A tak swoją drogą, dziękuję za jej nazwę, spodobała mi się. Tylko kurcze z tym miejscem problem

Ps. Zazdroszczę ci rabaty garażowej