Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny...

Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny...

mira68 09:49, 01 cze 2012

Ale zakupy zazdroszcze
malwes 13:32, 01 cze 2012

Nika, narrrrreszcie, dzęki anginie=L4=czas udaje mi się pozbyć wyrzutów sumienia, że Ty do mnie zaglądasz tak często a ja wpadam, szumię i wypadam czasem nawet wpisu nie zdążę zostawić.
A dziś wracałam jeszcze raz do początków, pooglądałam zdjęcia, pozazdrościłam zacięcia, pomysłów itp.

Nika - nie znalazłam tego w wątku, może przeoczyłam - ale jaka jest finalna historia Twoich 'chwastów' czyli lawendy? Odbiła Ci po zimie ta jedna co padła?

I chciałam zapytać o te donice na tarasie, jak się sprawdziły po zimie? Pamiętasz jeszcze od kogo na allegro je kupiłaś (mogę na priv?).

Zakupy piękne, ta Hakuro faktycznie wysoko szczepiona, będzie fajnie wyglądać jak je wyeksponujesz? Które miejsce na nie przewidziałaś?

Milka 13:37, 01 cze 2012

nika napisał(a)
A to moje wczorajsze zakupy

3x - wierzba Hakuro-nishiki
10x - żywotnik zachodni Smaragd
1x - świerk Inversa
10x - tawuła japońska Golden Princess
20x - trzmielina Emerald 'n' Gold
10x - żurawka Obsidian
3x - konwalnik
i kilka goździków

Wypasione te zakupy ale masz pacy teraz, niemniej będzie przyjemna
a hosta piękna i duża, co najmniej kilka sadzonek dużych zrobisz
Ana 13:59, 01 cze 2012

Jedna z sadzonek zawędrowała do mnie - Nika, jeszcze raz dziękuję, jest PRZEPIĘKNA!
nika 16:46, 01 cze 2012

Diana napisał(a)

Czekam na fotorelacje sadzenia.Ależ się nasadzisz.............. już wyobrażam sobie efekt

Diana, fotorelacja oczywiście będzie, ale kiedy.... nie wiem, bo pogoda nie nastraja do prac na zewnątrz...
nika 16:51, 01 cze 2012

jotka napisał(a)
Jakaś relacja ze spotkania będzie ??? Mam nadzieję, że tak

Jolu, no właśnie...... tak nam się z Aną dobrze rozmawiało...... tak czas jakoś szybko popłynął...... że dopiero w drodze powrotnej uświadomiłam sobie, że nie zrobiłyśmy ani jednego zdjęcia.... ups!
Ale to chyba tylko świadczy o tym, że spotkanie było naprawdę udane
nika 16:53, 01 cze 2012

mira68 napisał(a)
Ale zakupy zazdroszcze

Miro, zakupy wydają się, że duże.... ale i tak to u mnie "zginie" po posadzeniu....
nika 16:59, 01 cze 2012

malwes napisał(a)
Nika, narrrrreszcie, dzęki anginie=L4=czas udaje mi się pozbyć wyrzutów sumienia, że Ty do mnie zaglądasz tak często a ja wpadam, szumię i wypadam czasem nawet wpisu nie zdążę zostawić.
A dziś wracałam jeszcze raz do początków, pooglądałam zdjęcia, pozazdrościłam zacięcia, pomysłów itp.

Nika - nie znalazłam tego w wątku, może przeoczyłam - ale jaka jest finalna historia Twoich 'chwastów' czyli lawendy? Odbiła Ci po zimie ta jedna co padła?

I chciałam zapytać o te donice na tarasie, jak się sprawdziły po zimie? Pamiętasz jeszcze od kogo na allegro je kupiłaś (mogę na priv?).

Zakupy piękne, ta Hakuro faktycznie wysoko szczepiona, będzie fajnie wyglądać jak je wyeksponujesz? Które miejsce na nie przewidziałaś?

Gosiu, nie miej wyrzutów sumienia... ja doskonale rozumiem, że nie sposób odwiedzać wszystkich regularnie i jeszcze wpis po sobie zostawić.

Jeśli chodzi o moje "chwasty" to niestety nie odbiły po zimie.... i to nie jedna, a pięć ale już kupiłam nowe i uzupełniłam straty

Donicom po zimie nic się nie stało i dalej dobrze się prezentują. Wieczorem poszukam i wyślę Ci namiary na priv.

A Hakuro planuję, koło placu zabaw pod płotem... Jak posadzę, to zrobię zdjęcie i pokażę, gdzie dokładnie
nika 17:05, 01 cze 2012

Ana napisał(a)
Jedna z sadzonek zawędrowała do mnie - Nika, jeszcze raz dziękuję, jest PRZEPIĘKNA!

Ana, gdybyś mi nie napisała, że u Ciebie takie trudno dostać, to bym chyba nie wpadła na ten pomysł.... a tak... zdążyłam jeszcze rano przed wyjazdem
Niech rośnie zdrowo!!!
nika 17:07, 01 cze 2012

irena_milek napisał(a)

Wypasione te zakupy ale masz pacy teraz, niemniej będzie przyjemna
a hosta piękna i duża, co najmniej kilka sadzonek dużych zrobisz

No tak Irenko, tylko jakoś pogoda nie chce mi sprzyjać I jak tak dalej pójdzie, to ta praca czeka mnie dopiero w przyszłym tygodniu...