Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

monteverde 23:33, 30 mar 2014

jotka napisał(a)
Napiszę tylko, że mialam dzisiaj cudowny dzien, ale wyssal ze mnie wszystkie sily .... Mam nadzieje, że przez noc zregeneruje siły i jutro podzielę sie z Wami wrażeniami

Jola będziemy czekać a Tobie niech śnią się dzisiaj kwiaty magnolii
Margarete 00:53, 31 mar 2014

Oj tak tak, dobrze sie wyraziłaś Jolu ja tez tak sie czuję jak by mnie ktoś odessał z sił albo wyżuł jak gumę do żucia i wypluł.......cały weekend na powietrzu - pierwszy raz w tym roku bo wczesniej jak były te ciepłe dni to chorowałam - a więc po pierwsze szok tlenowy a po drugie chciałam jak najwięcej zrobic... i chyba jutro nie wstane z łózka do pracy bo czuje że mam mięsie w tych miejscach gdzie nie podejrzewałam że mam
Twoje puszkinie sliczne - ja nie mam żadnej a poza tym u ciebie już tulipany - szok ! Mamy przeciez marzec.....dzis jak biegałam po trawie najpierw z kosiarka a potem z wertyukulatorem to w pełnym słońcu myślałam że sie wytopie, przysiadałam na moment na tarasie i...........wspominałam jak dokładnie rok temu z moja wnusią w tym samym miesjcu ciągałam ją na sankach w śniegu po kolana.....nie do wierzenia...........

Anita1978 07:39, 31 mar 2014

Białe szafirki ładne! Ja mam tylko te klasyczne, ciemnoniebieskie, ale jeszcze nie kwitną na całego , dopiero zaczynają.... U mnie wekend tez był pracowity, posadziłam 50szt szałwi deep blue jako obwódkę na jednej rabacie....mam nadzieję na spektakularny efekt! Dzisiaj był leciutki przymrozek, ale sie rozchmurza już i zapowiada sie słoneczny dzień
Ja też się dotleniłam i plecy trochę bolą....ale ja lubię takie pozytywne zmęczenie
Pozdrowienia zostawiam
hanka_andrus 10:24, 31 mar 2014

Mimo lubienia ogrodowego zmęczenia, przeciągania liny nie polecam.
Lepiej odpuścić jeden dzień, niż potem cały tydzień kwękać.
Balkonowe impresje mnie interesują u Ciebie. Może już?
Zdrowiej, prostuj plecki i dopieszczaj wnuków.
Tyle pamięci po nas zostanie, co im przekażemy od siebie. Ja swoich dziadków niewiele pamiętam, a szkoda, może czegoś ciekawego bym usłyszała.
Buziaczki na nowy tydzień.
jotka 10:35, 31 mar 2014

Jeszcze siły po wczorajszym nie zregenerowane, ale troszkę pokażę

Przywitały nas kolejne rozkwitnięte kwiatki - słoneczka działa cuda - jak tylko zaświeci to nie tylko ludzie wystawiają swoje buzie do niego

Omieg już też kolor pokazał jakby ktoś miał wątpliwości jaki będzie ...

jotka 10:43, 31 mar 2014

Tak Haniu, po wczorajszym intensywnym dniu ( bo nie tylko działeczkę wizytowałam) dzisiaj luzik i wolne tempo w domowych pracach.

Wczoraj Marek skończył mocować matę trzcinową na jednym boku ogrodzenia z siatki. Tak sobie wymyśliłam, że ładniej roślinki będą prezentować się na takim jednorodnym tle

Rosną tam klony, hortensje, pęcherznica, ..

Jak tylko się zazieleni pokaże efekt - mam nadzieję, że będzie tak jak sobie wyobraziłam
monteverde 10:48, 31 mar 2014

Ładna Jolu Twoja mata u mnie jest taka z galązek ciemna jakiej ona jest wysokości i czy droga i gdzie kupowaliście? ładnie wygląda, mnie potrzebna do osłonięcia bo mam w ogródku "przeciąg" od północnej strony bym dała
jotka 10:55, 31 mar 2014

Anito, ja aż tak dużo nie zrobiłam jak Ty, bo zdrowie nie pozwala, ale sukcesywnie po troszku posuwam się z pracami do przodu

Wczoraj zasilałam nawozem moje rh. Percy Wisseman pierwszy dostał swoje

jotka 11:01, 31 mar 2014

monteverde napisał(a)
Ładna Jolu Twoja mata u mnie jest taka z galązek ciemna jakiej ona jest wysokości i czy droga i gdzie kupowaliście? ładnie wygląda, mnie potrzebna do osłonięcia bo mam w ogródku "przeciąg" od północnej strony bym dała

Szczegóły podam Ci Aniu po południu, jak Marek wróci, bo to On zamawiał przez internet u producenta. U nas jak na złość nie można było w sklepach kupić. Wiem, że ma 1 m wysokości, bo taka była siatka.

A wczoraj na kolejnej porządkowanej rabacie wypatrzyłam pierwszą sasankę przygotowującą sie do kwitnienia

monteverde 11:04, 31 mar 2014

Fajnie Jolu, poczekam , sasaneczka w ładnej kępce
Jolu czy pytałaś Marka o namiary? pozdrawiam