Dni nowego roku umykają równie szybko jak poprzedniego! Ciągle tylko zrywam kartki z kalendarza...
Kalendarz jak przystało na ogrodomaniaka też tematyczny (dostałam w prezencie)
Kalendarz utwierdził mnie w przekonaniu, że część warzywna mojej działeczki pozostaje, no może tylko uda mi się nadać warzywniakowi wyraz bardziej artystyczny
Myślę tu o umieszczeniu warzyw pomiędzy kwiatami, albo o ładnych obwódkach warzywnych grządek, ...
Plany prac częściowo już sprecyzowane, bo w pierwszej kolejności niektóre róże i powojniki powinny dostać ładniejsze i solidniejsze podpory. Wiem też, że spróbuję zaprosić do siebie niektóre trawy, bo czytając Wasze posty i watki polubiłam te urocze roślinki.
Wiele moich planów zależy od tego jak przetrwają moje dotychczasowe nasadzenia porę roku zwaną dotychczas zimą.
Ze względu na to, że lat mi przybywa, a działeczka nie przybliża się do domu muszę myśleć głównie o roślinach, które nie wymagają mojej codziennej troski.
Wiele będzie natomiast przesadzania, bo oglądając zdjęcia z waszych ogrodów upewniłam się, że wiele roślin atrakcyjnie wygląda posadzone w grupy, a nie jak u mnie porozrzucane w przypadkowe miejsca. Mam nadzieję, że może w tym roku ktoś z was będąc w mojej okolicy zechce mnie odwiedzić ...
A na razie zapraszam do wirtualnego ogródka - furtka uchylona jak zawsze
zapraszam na balkon +++
wizytówka-ogrodoweimpresjejolki
http://www.ogrodowisko.pl/watek/3535-u-jotki-z-kasia-bawarska-plotki[url]