Do ogrodu tylko z M.On pracuje,ty nadzorujesz.
Pogody słonecznej życzę i sił witalnych więcej.
Na poprawę humoru......mój portret....
Cieszę się Jolu, że humor Cię nie opuszcza. Ja chyba też muszę przeprowadzić rozmowę dyscyplinującą z moimi hortensjami. Jeśli w przyszłym roku nie zakwitną, koniec ich żywota. Nabieraj sił i relaksuj się w ogrodzie.
Dzisiaj u mnie pogoda jak marzenie
+20, słoneczko, bez wiatru, a ziemia pulchna i wilgotna po ostatnich kilkudniowych deszczach. W sam raz do usuwania chwastów. M. zostawił mnie na działce, a sam pojechał coś służbowo załatwić.
Miałam się rzucić (o ile siły pozwolą) w wir plewienia, ale najpierw trzeba było zebrać fasolkę, ogórki, pomidory, trochę marchewki, buraczki, włoszczyzna, ....
Ale do chwastów i tak dotarłam - nawet się mocno nie opierały i ich dorodne korzonki przy mojej pomocy wychodziły z ziemi. Odchwaszczanie mam tak dużo, ze chyba nie do przerobienia przy moim tempie. Usunęłam przekwitnięte kwiatostany floksów, róż, dalii, zatrwianu, przycięłęłam lawendę ... Liczę na ponowne kwitnienie
Rozchodnik z jednej mizernej gałązki wsadzonej do gruntu jesienią rozrósł się w niezłą kępę i szykuje się do kwitnienia
Aksamitki wniosły trochę jesiennej nuty do mojego ogródka ...
Cieszę się,Jolu,że humor Cie nie opuszcza,i rwiesz się do czynu......
Już widzę te kosze naładowane dobrocią ogrodowa i Ciebie ,jak dumnie chodzisz po swych włościach z założonymi rękoma.Bo jak nie ty, to kto?
Dziękuję Bożenko! Trochę mało ustrojony,ale za miesiąc......zrobię kolejny!