Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

Bogdzia 21:41, 13 gru 2012

jotka napisał(a)

Moje już chyba dotarły do adresatów. Pozdrawiam Jolu.

Ja chyba muszę dać zarobić poczcie i wysłać priorytety
Za gapowe się płaci, ale życzenia po świętach to jak musztarda po obiedzie ...

Będą zadowoleni , co wysyłam list to pytają czy priorytet.
barbara_kraj... 21:56, 13 gru 2012

Minęły czasy, kiedy całe pakiety kartek się wysyłało. Teraz elektroniczne można, na Skypie z video pogadać lub sms'a wysłać. Poczta zubożała. A ja sie cieszę, że nie muszę tam chodzić i w kolejkach czas i zdrowie tracić
jotka 11:07, 14 gru 2012

Święta to czas rodzinny, trzeba pomyśleć o tych, których już nie ma z nami ...
Jutro w planie odwiedzanie grobów i ich przygotowanie na Święta. Właśnie szykuję stroiki

hanka_andrus 12:47, 14 gru 2012

Ja swoje już odwiedziłam.Śniegu było po kolana, bo tam nikt nie odśnieża,tylko główne alejki.
majkel0326 13:18, 14 gru 2012

Jolu,widzę,że u Ciebie przygotowania do świąt idą pełną parą Kartki z życzeniami to bardzo miła tradycja,szkoda,że w tych czasach tak zaniedbywana.Pamiętam jak byłam dzieckiem i mama kupowała stos kartek na poczcie,potem wypisywała.I to zastanawianie się czy nikt nie został pominięty Eh,miłe to były czasy.Teraz krew mnie zalewa jak dostaję smsem gotowy wierszyk na święta i najlepiej od kilku osób taki sam,nikt już nie umie napisać nic od siebie Szkoda...
EPODLAS 13:24, 14 gru 2012

Jolu, masz rację, trzeba myśleć o tych co już ich nie ma z nami. Ja jadę do Torunia na Wigilię i pierwsze Święto. Z garnkami i produktami świątecznymi, bo mama już nic nie robi. Pozdrawiam w ten przedświąteczny czas.
hanka_andrus 13:25, 14 gru 2012

Przecież my tu tak cały czas piszemy coś od siebie.Ale masz rację, Gotowce mają wzięcie,a jak jeszcze hecne są..... to całą Polskę oblecą.Ale ja tu winię też i siebie. Kiedyś wypisywałam,i kartki wysyłałam,ale teraz ,jak dostaję kartkę z drukowanym życzeniem sztampowym ,a w podpisie tylko własnoręcznie....składa rodzina Kowalskich...... to myślę,że to na odbębnienie sprawy.I przestałam. Do najbliższych dzwonie,albo jadę,a do dalszych....zależy w jaki sposób się ze mną kontaktują,ja tym samym odpłacam.
jotka 13:29, 14 gru 2012

EPODLAS napisał(a)
Jolu, masz rację, trzeba myśleć o tych co już ich nie ma z nami. Ja jadę do Torunia na Wigilię i pierwsze Święto. Z garnkami i produktami świątecznymi, bo mama już nic nie robi. Pozdrawiam w ten przedświąteczny czas.

Tak trzeba myśleć o tych co odeszli, ale nie zaniedbywać tych co są Wspominam te Wigilie u Rodziców a potem u Mamy .... Teraz ja przejęłam zwyczaj gromadzenia rodziny przy wspólnym stole. Choć Wigilia w tym roku u najstarszej córki, bo mają trójkę maluchów i mogą położyć ich o odpowiedniej porze spać u siebie, a my dalej wspólnie będziemy kolędować
Z garnkami nie mam daleko, bo tylko przez ulicę
jotka 13:34, 14 gru 2012

majkel0326 napisał(a)
Jolu,widzę,że u Ciebie przygotowania do świąt idą pełną parą Kartki z życzeniami to bardzo miła tradycja,szkoda,że w tych czasach tak zaniedbywana.Pamiętam jak byłam dzieckiem i mama kupowała stos kartek na poczcie,potem wypisywała.I to zastanawianie się czy nikt nie został pominięty Eh,miłe to były czasy.Teraz krew mnie zalewa jak dostaję smsem gotowy wierszyk na święta i najlepiej od kilku osób taki sam,nikt już nie umie napisać nic od siebie Szkoda...

U mnie przygotowania trwają już od tygodnia, a kulminacja w Wigilię kiedy to rozbłysną światełka na choince i pierwsza gwiazdka

Dzidka 17:09, 14 gru 2012

jotka napisał(a)

A ja od kiedy mam mały wałeczek to wałkowanie nie jest takie uciążliwe Zresztą moja technologia jest trochę inna niz tradycyjna,. Nie rozwałkowuję dużych placków, tylko robię jak na zdjęciu poniżej

W ten sam sposób pierogi robi moja mama.
A ja jako dziecko pomagałam rozwałkowywać placuszki. Tyle, że nie miałam takiego zgrabnego wałka.
Zawsze też piekłam na płycie kuchennej, koniecznie posolone placuszki, ale takie grubsze.
I pomimo upływu tylu wiosenek nadal je piekę.