Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 10:25, 28 maj 2014

Pelargonie, czerwone, bo takie mi zostały i takie same wiszą w koszyku przy wejściu.
popcorn 10:31, 28 maj 2014

Bardzo ładny ten obelisk z ptaszkiem I donica też
A ile u Ciebie kwitnącego dobra! I May Rose też masz
pozdrawiam!
Pszczelarnia 10:37, 28 maj 2014

Bardzo pasuje do charakteru Twojego ogrodu. Oglądam sobie ogrody O. i ciesze się jak dziecko, że pięknieją i coraz więcej mamy takich ogrodów jak Twój.
Gabriela 10:49, 28 maj 2014

A ja się cieszę jak dziecko, gdy Wam się też podoba.
Przeglądam sobie właśnie majowy The English Garden i marzy mi się mur z cegły, nawet wiem, gdzie mógłby być. I marzą mi się rabaty wzdłuż alei lipowej - hortensje z piwoniami, jak w ogrodzie u Dzidki.
I tak sobie marzę, ale w końcu do roboty jakiejś muszę się wziąć, żeby mi wystarczyło na te marzenia.

Zwierzę się jeszcze, że pod drugim domem założyłam rabatę "na kwiaty cięte', jak to mówi Kasia B. Na razie czuć ją wielką malizną i łysymi miejscami, więc nie ma czego pokazać. Ale jak te czarnolistne dalie, cynie, astry, facelie, kosmosy zakwitną, to będzie bardzo kolorowo i letnio.
Pszczelarnia 10:52, 28 maj 2014

A ja zakładam rabatę jesienną z kwiatami wysokimi. I jestem pod wrażeniem zestawień kolorystycznych Penelope Hobhouse. Ach marzenia.

popcorn 11:56, 28 maj 2014

Ale będzie cudnie! Zazdroszczę Wam miejsca Bo ja bym chciała, ale chyba z trawnika musielibyśmy zrezygnować hihi

pozdrawiam!
mira 15:11, 28 maj 2014

popcarol napisał(a)
Ale będzie cudnie! Zazdroszczę Wam miejsca Bo ja bym chciała, ale chyba z trawnika musielibyśmy zrezygnować hihi

pozdrawiam!

Karola od czego są pnącza ?

Gabrysiu super biżuterię nabyłaś, ja na dzień Matki poczułam że zakup się należy i tez zakupiłam tym razem latarnię. Takie dekoracje bardzo dodają klimatu a na Twoje rabacie super wyglądają te kulki czy doniczki na patyczkach.
paniprzyroda 11:04, 29 maj 2014

Znów zajrzałam, obelisk w moich klimatach Z aranżacją swojej biżuterii muszę poczekać na wakacje. Piwonie kocham wszystkie, bez wyjątku. Jednak w tym roku po raz pierwszy dostały grzyba już po wytworzeniu pąków kwiatowych, opryskałam i wyhamowało chorobę. Niestety, nie zakwitną nowe nabytki, które miały pąki Podobno, aby uniknąć takiej sytuacji, trzeba je potraktować p/grzybowo, jak tylko wyjdą z ziemi. Na przyszły rok bedę mądrzejsza. Kwiaty cięte - będzie pięknie, już opis brzmi zachęcająco. A fotek u Ciebie z rabatą nigdy dość
akanta 19:04, 29 maj 2014

Gabriela napisał(a)
Wieczorniki są cudne

Ostrogowce grubaśne jak angielskie

Na tarasie mam właściwie to samo, kolorowe.

Dacie wiarę, że nie zrobiłam zdjęcia placykowi z ławką jak nad nim kwitł na biało głóg chmarą kwiatów? A było tak zjawiskowo, mimo że nie było żadnych doniczek. Na placyku są tylko zeschnięte płatki.

Piekny busz Gabrysiu a tło różane zachwycające i pachnące no i ile pożytku z płatków i owocków może być.

Mala_Mi 21:51, 30 maj 2014

Gabriela napisał(a)
Dawno nie było wieści z frontu.

Co to za bodziszek, bo chyba taki sam mam.....

Urządzenie do zielnika superaśne.. a i pomysł zielnikiem też ekstra Wracam do czytania i oglądania dalej