Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród - co dalej?

Mój ogród - co dalej?

Sebek 09:54, 20 lis 2011

żurawki rosną bardzo ale to bardzo szybko.

Tak dla porównania

Połowa maja

Połowa sierpnia - kępy mają ponad 40 cm średnicy

Jak chcesz to zdjęcia usunę co by Ci nie zawadzały
ewaglen 19:20, 20 lis 2011

Nie, nie usuwaj. Fajnie, że je wkleiłeś Dobrze mieć w swoim wątku takie informacje. Zawsze szybko można wrócić . Poza tym śliczne ciurkadełko Jestem jeszcze przed decyzją, a to mi się bardzo podoba.
Sebek 19:43, 20 lis 2011

ewaglen napisał(a)
Nie, nie usuwaj. Fajnie, że je wkleiłeś Dobrze mieć w swoim wątku takie informacje. Zawsze szybko można wrócić . Poza tym śliczne ciurkadełko Jestem jeszcze przed decyzją, a to mi się bardzo podoba.

Ale przed decyzją na ciurkadełko - czy żurawkami.

Co do ciurkadła to chciałem kulę, pojechałem po co innego bo raczej wiedziałem, że nie dostanę, a ono chyba na mnie i tylko na mnie czekała - potem już nie mieli ani jednej więcej - i chyba mieć nie będą
ewaglen 20:05, 20 lis 2011

Mówiąc o decyzji myślałam o ciurkadełku. Bardzo mi się Twoje podoba. Powiedz mi proszę, czy trochę jest szumu wodnego z tego ciurkadełka? Zależy mi na tym, by było je słychać w moim ogrodzie. Dużo za nie zapłaciłeś? Ja myślałam o trzech takich i dlatego ciekawa jestem jaki może być koszt takiej kuli i zestawu uzupełniającego. Jeśli chodzi o żurawki, przekonałeś mnie. Na pewno z wiosną będę je sadzić, bo są śliczne. Chciałabym jeszcze usłyszeć głos Danusi odnośnie tych moich rabatek. Wiesz, jak ona powie, to już nie ma wątpliwości
ewaglen 20:07, 20 lis 2011

Sebku, co tan rośnie u Ciebie przed obrzeżem z kostki brukowej?
Sebek 20:13, 20 lis 2011

ewaglen napisał(a)
Sebku, co tan rośnie u Ciebie przed obrzeżem z kostki brukowej?

Jeśli chodzi o czarną trawkę to ophiopogon plantiscapus Nigrescens

ewaglen 20:19, 20 lis 2011

Chodzi mi o kwiatki przed kostką, na lewo od trawki
Sebek 20:20, 20 lis 2011

ewaglen napisał(a)
Mówiąc o decyzji myślałam o ciurkadełku. Bardzo mi się Twoje podoba. Powiedz mi proszę, czy trochę jest szumu wodnego z tego ciurkadełka? Zależy mi na tym, by było je słychać w moim ogrodzie. Dużo za nie zapłaciłeś? Ja myślałam o trzech takich i dlatego ciekawa jestem jaki może być koszt takiej kuli i zestawu uzupełniającego. Jeśli chodzi o żurawki, przekonałeś mnie. Na pewno z wiosną będę je sadzić, bo są śliczne. Chciałabym jeszcze usłyszeć głos Danusi odnośnie tych moich rabatek. Wiesz, jak ona powie, to już nie ma wątpliwości

Szmer wody słychać z daleka - nawet nie sądziłem, że spływająca woda może dać tyle przyjemności

Na prawdę to chyba najlepsza inwestycja do tego ogrodu - i nie jest to aż tak drogie.

Kula kosztowała chyba 170 - pompka 50 - pojemnik chyba 20 - cały zestaw chyba wyszedł coś koło 250 złotych

tylko jest to odlew betonowy - Danusia w realizacjach stosuje z litego kamienia - granit lub piaskowiec.

Np. w ogrodzie przy rezydencji, główna inspiracja na wodę u mnie

http://majawogrodzie.tvn.pl/60,Ogrod-przy-rezydencji,odcinek.html

Maja z Witkiem tam rozmawia nawet o montażu takiej kuli
Sebek 20:21, 20 lis 2011

Przy trawniku to begonie stale kwitnące - biły w tym roku wszelkie rekordy - sięgały mi do kolan

https://www.ogrodowisko.pl/watek/378-u-sebka-czyli-ogrodowe-rewolucje-czas-zaczac
ewaglen 20:26, 20 lis 2011

Ale piękna ta Twoja begonia. Jakie miała stanowisko? Pytam, bo moje były na bardzo słonecznym, od południowej wystawy. Też ładnie rosły, ale nie tak ładnie jak Twoje....