Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 19:49, 11 mar 2019

Mam nadzieję że nie będzie powtórki bo wypadałoby najpierw dach naprawić. Teraz nie jest łatwo ściągnąć dekarza. I pogoda jeszcze nie pomaga. Z drugiej strony mogło być gorzej bo nie pamiętam tak silnego wiatru u nas.
agla 21:16, 11 mar 2019

Nowa12 napisał(a)
A w ogóle to jestem dzisiaj zła i niewyspana . Od 12 w nocy do 3 nie spałam bo tak wiało i trzaskało że myślałam że nam się chałupa wali.
Zerwało nam nasadę komina tzw. strażaka. I w kilku miejscach podniosły nam się dachówki więc musimy dekarza wołać. Mam nadzieję że to tylko to i większych uszkodzeń w dachu nie ma bo tak wyło że bałam się że nam pół dachu poleci.
W pracy 2 sosny zwalone, po drodze kupę innych drzew i konarów, tujki widziałam poprzewracane w ogrodach, pozrywane reklamy, przewrócone płoty.

Agatko (no nie mogę inaczej bo moja córka też Agatka), u mnie wczoraj było gorzej niż w sobotę. Mi tylko kosz na śmieci wiatr przwrócił, za to sąsiedzi kilka domów dalej stracili dach nad głową - i to dosłownie - nie dość że dach zerwany, to jeszcze strażacy zauważyli uszkodzenie konstrukcji budynku. Jutro nadzór budowlany - ocenią czy budynek nadaje się do zamieszkania.
Nowa12 21:27, 11 mar 2019

agla napisał(a)

Agatko (no nie mogę inaczej bo moja córka też Agatka), u mnie wczoraj było gorzej niż w sobotę. Mi tylko kosz na śmieci wiatr przwrócił, za to sąsiedzi kilka domów dalej stracili dach nad głową - i to dosłownie - nie dość że dach zerwany, to jeszcze strażacy zauważyli uszkodzenie konstrukcji budynku. Jutro nadzór budowlany - ocenią czy budynek nadaje się do zamieszkania.

Czyli dobrze myślałam Aga, że mogło być gorzej.
A wydawało nam się, że mamy taki solidny dach. Nie ma rady na taki żywioł .
Chociaż nie zapomnę jak w sierpniu 2016 r. trąba powietrzna przeszła koło naszego domu. Latały trampoliny, domki dla dzieci, dachówki, kawałki ogrodzeń, sąsiadom porwało garaż blaszany, który wylądował na domu obok. U nas wtedy szczęśliwie tylko 2 gałęzie się złamały i to wszystko.
mira 22:14, 11 mar 2019

No to bałyśmy się razem. Masz uszkodzony dach - to zawsze boli. A my nie sprawdziliśmy może trzeba.
eVka 22:33, 11 mar 2019

To miałaś noc.... ja dwie noce z rzędu nie spałam, na szczęście bez strat. Dudniało tak, że myślałam, że rano zastanę pobojowisko...
Nowalijka 22:37, 11 mar 2019

Ta pogoda to przesadza, wiatry, deszcze, śnieg. W marcu jak w garncu. Współczuję wszystkim poszkodowanym.
Agatko, gratuluję seteczki
Nowa12 23:11, 11 mar 2019

mira napisał(a)
No to bałyśmy się razem. Masz uszkodzony dach - to zawsze boli. A my nie sprawdziliśmy może trzeba.

Mam nadzieję, że ubezpieczyciel pokryje koszty naprawy. Pierwszy raz zgłaszam szkodę z tego tytułu.
Nowa12 23:18, 11 mar 2019

effka napisał(a)
To miałaś noc.... ja dwie noce z rzędu nie spałam, na szczęście bez strat. Dudniało tak, że myślałam, że rano zastanę pobojowisko...

Ja też bałam się rano wyjść z domu bo myślałam, że z pół dachu zerwało. Koszmarna pogoda.
Nowa12 23:19, 11 mar 2019

Nowalijka napisał(a)
Ta pogoda to przesadza, wiatry, deszcze, śnieg. W marcu jak w garncu. Współczuję wszystkim poszkodowanym.
Agatko, gratuluję seteczki

No i fakt dobiłam do setki . Trzeba by to chyba opić .
Milka 07:20, 12 mar 2019

Ojej, współczuje, fatalna ta pogoda i chyba będzie się powtarzać.