Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 19:58, 05 maj 2023

Rodek obżarty przez opuchlaki w tym roku słabo będzie kwitł.
Nigdy go nie cięłam i mocno się rozrosł.
Więc w tym roku po kwitnieniu go ciachnę bo łysieje od dołu. Może mu to dobrze zrobi.
Basieksp 20:18, 05 maj 2023

Spam klonowy mnie zauroczył i gwiazda nr 1, bardzo ładnie się wszystko budzi do życia u Ciebie
Nowa12 20:50, 05 maj 2023

Powojnik już ładnie urósł. Mój sukces bo jedyny który nie złapał uwiądu . Zielona siatka cieniująca zdjęta. Najwyższy czas bo berberys mi cały zzieleniał od strony siatki.

Iglaki też zaraz przez chwilę będą zdobić.

Nowa12 20:54, 05 maj 2023

Supertunie Jazzberry superowe. Dzisiaj pryskaliśmy Lepinoxem buksy. Nie widziałam nic na nich ale profilaktycznie chociaż.

Kocimiętki. Przyzwyczajam się do nich a one do mnie bo mam je od zeszłego sezonu dopiero.

Magnolia już przekwita.

Proso rusza. Późno bo późno ale ważne że żyje bo to ich pierwsza zima u mnie.
Nowa12 20:56, 05 maj 2023

Basieksp napisał(a)
Spam klonowy mnie zauroczył i gwiazda nr 1, bardzo ładnie się wszystko budzi do życia u Ciebie

Dużo jeszcze łysego bo i hortki, ketmie, róże ledwo co ale już bliżej niż dalej do bujności i obfitości .
Wiaan 21:24, 05 maj 2023

Wiosna u Ciebie na całego, spam klonowy ❤ jakie masz duże okazy
Fajnie pasują donice do supertuni, ładny kolor kwiatów. Ja miałam zamówić drugi raz bo nie załapałam się na Jazzberry.
Ile masz sadzonek w jednej donicy?
Martka 21:50, 05 maj 2023

Uwielbiam spam klonowy. Ach. Cudna delikatność. Nie ma konkurencji. Piękny masz maj! Prosa budzą się bardzo późno, tak mają. Szczególnie w pierwszym roku po posadzeniu łatwo wpaść w panikę potem już tylko szaleją.
U mnie tymczasem susza, muszę podlewać.
Nowa12 22:11, 05 maj 2023

Wiaan napisał(a)
Wiosna u Ciebie na całego, spam klonowy ❤ jakie masz duże okazy
Fajnie pasują donice do supertuni, ładny kolor kwiatów. Ja miałam zamówić drugi raz bo nie załapałam się na Jazzberry.
Ile masz sadzonek w jednej donicy?

Po jednej sztuce wsadzałam do donicy. Czekam aż się rozrosną. Zaczęłam je nawozić.
Ta Jazzberry mi się najbardziej podoba ale jeszcze nie mam kwiatków na Bubblegum więc może zmienię zdanie .
Klony nawet nie wiem kiedy takie wielkie urosły .
Nowa12 22:16, 05 maj 2023

Martka napisał(a)
Uwielbiam spam klonowy. Ach. Cudna delikatność. Nie ma konkurencji. Piękny masz maj! Prosa budzą się bardzo późno, tak mają. Szczególnie w pierwszym roku po posadzeniu łatwo wpaść w panikę potem już tylko szaleją.
U mnie tymczasem susza, muszę podlewać.

Klony tym bardziej fajne w tym roku że mszyce im dały spokój i nieczym nie muszę pryskać. A zazwyczaj już je obłaziły w fazie pąka.
U mnie też sucho. Najbardziej młode rośliny albo przesadzone podlewałam dzisiaj. Jutro ma padać cały dzień to może i dobrze chociaż szkoda soboty.
Moje prosa to młodziki jeszcze. Ale liczę że choć trochę zgrubną od zeszłego roku.
Wiaan 22:24, 05 maj 2023

Nowa12 napisał(a)

Po jednej sztuce wsadzałam do donicy. Czekam aż się rozrosną. Zaczęłam je nawozić.
Ta Jazzberry mi się najbardziej podoba ale jeszcze nie mam kwiatków na Bubblegum więc może zmienię zdanie .
Klony nawet nie wiem kiedy takie wielkie urosły .

Powiem Ci, że piękne masz sadzonki, wypasione. Ja mam Bubblegum i Snowdrift, ale Jazzberry muszę upolować Dziś dopiero wsadziłam, więc jeszcze bez efektu.