Ambrowiec i judaszowce to najbardziej spóźnialskie drzewa u mnie.
Mszyce mi oblazły róże, szałwie, jaśminowca. Popryskałam preparatem olejowym. Czy on działa bo nigdy nie używałam na mszyce?
Dzisiaj widziałam w Biedronce szałwie jednoroczne sprzedawane pod nazwą omszone. Gdyby nie fakt że już posadziłam 12 szt. w ogrodzie to bym je przygarnęła. Ledwo się powstrzymałam .
Hehe, też widziałam, moim zdaniem to omączona była i też się powstrzymałam, bo już miałam wcześniej zamówione i posadzone
Aga - pięknie u Ciebie
Ja z kocimiętką dałam ciała - coś kojarzyłam, że ma być z kotem w nazwie, no i bez sprawdzania zapisków kupiłam Kit Kat, ale te nie powalają póki co - te Twoje super, stoją jak żołnierze
Jakiego olejowego preparatu używałaś? Mam Emulpar. Zauważyłam dziś pierwsze mszyce na jabłonkach ozdobnych. Na przedwiośniu nie zdążyłam zrobić oprysków Treolem, albo za zimno było, albo padało, albo wiało
No właśnie Emulparem pryskałam ale pierwszy raz na mszyce więc nie wiem na ile jest skuteczny.
Tak. To omączona była w Biedrze . Gdybym nie miała to bym je chyba wszystkie wytargała . A ta Kit Kat to też chyba z tych niższych.
Aga, klimatyczne wieczorne obrazki, szaleństwo kolorów azalii i dereniowe, piękne szałwie, a kocimiętki mnie także dopiero niedawno zwabiły, na jesień posadziłam i teraz biegam na podziwy. U mnie kwitnienie mocno opóźnione, bodziszki jeszcze ani myślą.