Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 21:11, 07 kwi 2022

Próbowałam powalczyć dzisiaj z "pasożytniczą" trawą w hahonkach ale poległam .
Hakonka przerośnięta rozłogami tego trawska i agrowłokniną. Masakra. Byłam pewna że w tym miejscu dawno już wywaliłam agro. Namordowałam się żeby to wykopać. 3 kawałki co wydawały mi się czyste odkroiłam nożem i wsadziłam do doniczek. Może przeżyją.

Nowa12 21:16, 07 kwi 2022

April napisał(a)
Cześć, ale dużo śniegu miałaś. Pewnie się już roztopił? Bo u mnie dziś mega słonecznie i ciepło.
Jak magnolie przetrwały te zawirowania pogodowe?

Śladu po śniegu nie ma. Końce płatków magnolii oberwały ale nie zdążyły się całkiem rozwinąć więc może jakiś mini pokaz będzie . Na szczęście aż tak dużych mrozów nie było.
U nas też dzisiaj cudna pogoda i dało się podziałać popołudniu .
SlonecznyOgrod 21:24, 07 kwi 2022

Jak to poległaś, przecież widać, że dałaś radę

Wiolka5_7 21:30, 07 kwi 2022

Operacja udana
Nowa12 21:38, 07 kwi 2022

SlonecznyOgrod napisał(a)
Jak to poległaś, przecież widać, że dałaś radę

Poległam bo myślałam że będzie się to dało rozdzielić ale bez szans. Kupa splątanych korzeni wrośniętych w agro. Agro to chyba najgorszy mój błąd młodości. Tyle już jej wywaliłam a nadal znajduję.
Nowa12 21:40, 07 kwi 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Operacja udana

Nie tak jak u Ciebie udana ale zabierałam się za to jak pies do jeża i cieszę się że mam to już z głowy.
Wiolka5_7 21:46, 07 kwi 2022

Nowa12 napisał(a)

Nie tak jak u Ciebie udana ale zabierałam się za to jak pies do jeża i cieszę się że mam to już z głowy.

Ja seslerię też musiałam wykopać i raczej nie wyczyściłem jej dokładnie z tego trawska,bo się nie dało.

Ja dziś jeszcze się przeszłam po ogrodzie z pazurkami i wygrzebałam jeszcze z kilku chwasty teraz dobrze widać i źdżiebeł się nie uszkodzi.
LIDKA 21:49, 07 kwi 2022

Nowa12 napisał(a)

Poległam bo myślałam że będzie się to dało rozdzielić ale bez szans. Kupa splątanych korzeni wrośniętych w agro. Agro to chyba najgorszy mój błąd młodości. Tyle już jej wywaliłam a nadal znajduję.

Wywala sie te szmaty trudniej i brudna to robota. Akurat robie to etapami. Nie do wiary jaki czlowiek glupi był za mlodosci ogrodniczej...
Bo peselową młodość dawno zapomniałam.

Judith 23:05, 07 kwi 2022

Ja tez mam jeszcze szmatę tu i tam... Przy roślinach już prawie nie, ale tam, gdzie łyso - jeszcze leży. Guilty . Usuwam wraz z sadzeniem nowych roślin .
Lidka, wiek to nie pesel, to stan umysłu! . Ja wciąż postrzegam siebie jako młodą i piękną .
LIDKA 23:20, 07 kwi 2022

Judith napisał(a)
Ja tez mam jeszcze szmatę tu i tam... Przy roślinach już prawie nie, ale tam, gdzie łyso - jeszcze leży. Guilty . Usuwam wraz z sadzeniem nowych roślin .
Lidka, wiek to nie pesel, to stan umysłu! . Ja wciąż postrzegam siebie jako młodą i piękną .

Ja też sie czuje młoda i piękna...tylko nie wiem skąd ta dojrzała babka po drugiej stronie lustra pojawia się co rano....

Hihihi