Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 20:38, 24 kwi 2022

MonikA napisał(a)

Kurcze, nie mam ani jednej fotki, jak zrobię to wrzucę jeśli nie zapomnę. Bardzo rzadko wchodzę na ogrodowisko.
♥♥♥

Zauważyłam że rzadko się pojawiasz. Szkoda. Ale jak już wpadniesz to miło byłoby pooglądać Twój piękny ogród .
Nowa12 20:46, 24 kwi 2022

SlonecznyOgrod napisał(a)

Jakie masz kaliny?

U mnie też śliwka rozkwitła, ale u Ciebie to cały rząd więc jest efekt

Mam Kilimandżaro. Też ją masz .
Jeszcze Pink Beauty i Molly Schroeder.
Ja uwielbiam Molly ale wszystkie rosną bezproblemowo. Powiedziałabym że nawet za szybko . Jedynie mszyce je lubią. Ale z tego kaliny są znane.
nicol21 09:16, 25 kwi 2022

Spojrzałam sobie na początek wątku, zdjęcia z początków... no trochę się zmieniło. Nawet na plus wyszło

A tak na serio, różnica ogromna, jest pięknie i ten stary sad nadaje wyjątkowego charakteru. No i pewnie daje owoce
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Mgduska 10:24, 25 kwi 2022

Jak ruszą wszystkie kaliny, pokazuj, bo chciałabym u siebie gdzieś jeszcze posadzić japońską. Zdaje się, że P. B. jest ciężko dostępna, a bardzo mi się podoba na zdjęciach. W razie czego może posadzę inną, ale potrzebuję motywacji
Nowa12 12:24, 26 kwi 2022

nicol21 napisał(a)
Spojrzałam sobie na początek wątku, zdjęcia z początków... no trochę się zmieniło. Nawet na plus wyszło

A tak na serio, różnica ogromna, jest pięknie i ten stary sad nadaje wyjątkowego charakteru. No i pewnie daje owoce

Też mi się wydaje że trochę się zmieniło . I chyba trochę bliżej plusa niż minusa .
Reszta sadu czyli 7 śliw daje owoców mnóstwo. Nie zawsze się z tego cieszę .
Nowa12 12:28, 26 kwi 2022

Mgduska napisał(a)
Jak ruszą wszystkie kaliny, pokazuj, bo chciałabym u siebie gdzieś jeszcze posadzić japońską. Zdaje się, że P. B. jest ciężko dostępna, a bardzo mi się podoba na zdjęciach. W razie czego może posadzę inną, ale potrzebuję motywacji

Ja to bym jeszcze chciała pełną Popcorn albo Pink Sensation ale kaliny zajmują sporo miejsca a na razie wolnego areału niestety nie mam. Ale zawsze może coś wypaść więc kto wie .
Będę je focić bo są fotogeniczne najpierw jak kwitną, potem jak mają korale a potem jak im się pięknie liście przebarwiają . Tak więc myśl mocno .
Nowa12 12:32, 26 kwi 2022

Dojechały dzisiaj moje pierwsze tegoroczne zakupy ogrodowe w liczbie szt. 1 .
Różany demon się odezwał . To się nazywa upór bo kilka lat na nią polowałam i w końcu jest.
Basieksp 14:32, 26 kwi 2022

Jednak upór się opłaca bardzo ładna sadzonka swoją drogą ja też tak mam, że jak coś sobie wymyślę, chodzi to za mną i chodzi
Mgduska 14:39, 26 kwi 2022

Kolor idealny do Twojego ogrodu Dla mnie trudna, ale do Twojego ogrodu, to jakby celowo zaprojektowana
Nowa12 15:39, 26 kwi 2022

Basieksp napisał(a)
Jednak upór się opłaca bardzo ładna sadzonka swoją drogą ja też tak mam, że jak coś sobie wymyślę, chodzi to za mną i chodzi

Kto upartemu zabroni .

A sadzonka pierwszy raz w tej firmie kupiona i jestem pozytywnie zaskoczona. Dobrze zapakowana, duża doniczka z etykietami. Po moich różnych doświadczeniach zakupowych tu jest na plus .