SONY DSC -HX 90
te akurat nie najlepsze bo w deszczu z ostrością różnie, a ja nie wszystkie ustawienia rozkminiłam, Anitka więcej rozpracowała, ale on generalnie nie jest trudny w obsłudze skoro ja laik sprzętowy ogarnęłam z grubsza
Ach ta Szmaragdowa, wciąż piękniejsza, wciąż zaskakuje. Jak nie kochać, no jak? Sylwuś, a ja sądzę, że słabsze warzywa to kwestia pogody. Przecież zaledwie od kilku dni nice są cieplejsze. Cały czas zimnica była.
Bardzo mi się przyjemnie u Ciebie spacerowało. Szczególnie opowieść o części leśnej. Ja też widzę u siebie oczami wyobraźni to co mam nadzieję wyrośnie w ciągu kilku lat
Hortensja bukietowa, berberys, między nimi kupione jako żywotnikowiec japoński( ale chyba cos innego), z tyłu thuja smaragd, dalej hortensja dębolistna przed nią kalikarpa(tnę dwa razy w sezonie), za nią hortensja kosmata( na fotce nie widać pod tym katem) potem jałowiec sky rocket( cięty), hortensja bukietowa, paproś i kuningamia, pod nią modrzew gniazdkowy na pniu. Plan pierwszy: barwinek variegata, azalia Chanell ( w nim utopiona na razie), hortensja ogrodowa( którą mróz załatwił, ale odbija)przed nią kosodrzewina, pieris, rododendron o barwnych liściach, przed nim drobnolistny fioletowy, potem paproć niska azalka japońska o pełnych różowych kwiatuszkach, obok pod ścianą azalia wielkokwiatowa( bez nazwy) i na samym rogu tuja kulka( nie pamiętam czy danika czy inna. Z samego tyłu po lewej stronie widać jedną strong Annabel. Dołem runo robi niebieski bluszcz.
Sylwia, Ty masz ogrom kwiatów to może pomożesz totalnemu laikowi jak ja w wyborze Poszukuje coś delikatnego, biały kwiat min. 80 cm i aby kwitło jak najdłużej