Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Urszulla 20:15, 16 cze 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Żałuję, że nie posadziłam trzech...ale to już późne żale, tej wielkości nie dokupię, a różnych nie chcę

Szkoda, trudno. Ja ostatnio też właśnie tak.myślałam o drzewach u mnie. Narazie ibtak.miejsce do przygotowania to się nie spieszę.

Ładne masz róże koło domu to piękny czas szkoda że krótki.
sylwia_slomc... 21:08, 16 cze 2020

Katkak napisał(a)
Ale wszystko bujne. Ale gęsto masz cukinie posadzone, no nie?

Bo już nie miałam na nie miejsca Ale kapustę niedługo wytniemy to będzie miejsce dla cukinii
Gosialuk 21:08, 16 cze 2020

antracyt napisał(a)
Pełno wszystkiego w Waszym ogrodzie O tej porze roku nie wiadomo już na czym skupić oczy

Cytuję, bo dokładnie tak samo myślę. I co do zmienności ogrodu, to też tak uważam. Zwłaszcza bylinowy ogród zaskakuje. I bujność niektórych bylin jest inna w porównaniu do poprzednich sezonów, pogoda bardziej lub mniej sprzyjająca. Ale zawsze jest się czym nacieszyć przy takich nasadzeniach.
Też to lubię.
A co do łączki, to doszłam do wniosku, że u siebie muszę koniecznie kosić w maju, żeby trawy nie były zbytnio wybujałe. Wcale nie jest tak prosto mieć ładną łączkę.
Sylwia co do siewek pęcherznicy, to chętnie wezmę parę, jak jeszcze nie wypieliłaś. Przegapiłam wpisy na własnym wątku, dlatego dopiero teraz odpowiadam.
sylwia_slomc... 21:10, 16 cze 2020

Urszulla napisał(a)

Szkoda, trudno. Ja ostatnio też właśnie tak.myślałam o drzewach u mnie. Narazie ibtak.miejsce do przygotowania to się nie spieszę.

Ładne masz róże koło domu to piękny czas szkoda że krótki.

Ula u mnie tylko trzy róże pnące i ta biała na górze nie powtarzają kwitnienia, reszta długo cieszy
sylwia_slomc... 21:11, 16 cze 2020

Gosialuk napisał(a)

Cytuję, bo dokładnie tak samo myślę. I co do zmienności ogrodu, to też tak uważam. Zwłaszcza bylinowy ogród zaskakuje. I bujność niektórych bylin jest inna w porównaniu do poprzednich sezonów, pogoda bardziej lub mniej sprzyjająca. Ale zawsze jest się czym nacieszyć przy takich nasadzeniach.
Też to lubię.
A co do łączki, to doszłam do wniosku, że u siebie muszę koniecznie kosić w maju, żeby trawy nie były zbytnio wybujałe. Wcale nie jest tak prosto mieć ładną łączkę.
Sylwia co do siewek pęcherznicy, to chętnie wezmę parę, jak jeszcze nie wypieliłaś. Przegapiłam wpisy na własnym wątku, dlatego dopiero teraz odpowiadam.

Pęcherznica jeszcze jest to zostawię dla Ciebie
Kasiolaaa 21:11, 16 cze 2020

Pieknie Sylwus u Ciebie czy moge prosic wiecej zdjec ostrogowca z roznych perspektyw ile twoj ma lat ?
sylwia_slomc... 21:57, 16 cze 2020

Kasiu muszę poszperać czy mu cyknęłam w tym sezonie coś więcej. Mój ma jakieś 4 lata u mnie
Iwonka 21:58, 16 cze 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Uśmiechnę się kiedyś po kawałeczek tego bodziszka Jest taki ładny.
Brzoskwinię wrzuciłaś, mimo szarej pogody ładne zdjęcia wyszły. Ja też mam trochę, w wolnej chwili wrzucę do twojej relacji.
Łączki niesamowicie bujne i wysokie, świetny miałaś pomysł, aby przy chacie były.

sylwia_slomc... 22:06, 16 cze 2020

Iwonko jak będziesz kiedyś u mnie to się przypomnij tylko
sylwia_slomc... 22:22, 16 cze 2020

Ostrogowiec dla Kasi
tylko takie mam z tego sezonu

tu w drugą stronę po prawej

tu jeszcze go mam też miedzy bodziszkami