Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Anda 11:04, 16 lip 2020

U mnie Gillenia się wykłada jak kwitnie. Nie wiem, czy ma za makro, czy za sucho. Kładzie się na Hostę. Może ma za ciemno
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 11:11, 16 lip 2020

Anda napisał(a)
U mnie Gillenia się wykłada jak kwitnie. Nie wiem, czy ma za makro, czy za sucho. Kładzie się na Hostę. Może ma za ciemno

Moja ma sporo światła , ale rośnie w cieniu orzecha i brzóz, dookoła ma trochę miejsca, posadzona w glinie wymieszanej z piaskiem i ziemią z worka, nawozu nie dostała, bo rabata była zakładana od nowa jesienią i doszłam do wniosku, że nie potrzebaAle jak rosła w trawie w słońcu też się nie kładła...
Anda 11:13, 16 lip 2020

Czyli mojej za ciemno... No nic, przesadzać jej nie będę, na razie. Musi się przyzwyczaić
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 11:28, 16 lip 2020

Może podsadzić ją czymś niższym zwartym co od dołu ją podeprze by się nie kładła?
sylwia_slomc... 11:30, 16 lip 2020

Zapożyczyłam pomysły podpatrzone z wyjazdu Anitki, muszę pokazać Emusiowi bo stertę gałęzi na górze mamy można by coś w ten deseń, to pod świerkami jak moje urosną ukradnę na bank bardzo mi się podobaTakie dekoracje to też dom dla dzikich zwierząt
To świetne

deszczowymaj 13:19, 16 lip 2020

Świetne te pomysły
Urszulla 16:18, 16 lip 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Latem u mnie ogród sam przygasa aż do jesiennych przebarwień, ale nie w każdej części bo koło oczek hortensje płoną jak zmieniają kolor i dalie w warzywniku też robią robotę, a łąka się złoci zasychającymi trawami.
A co było z lawendą, że się nie sprawdziła?

Nie wiem. Ale nie zamierzam się wgryzać w temat i kombinować. Może w kamieniach dobrze by rosła najlepiej wapiennym grysie

Gosialuk 17:35, 16 lip 2020

Czytam o problemach z lawendą. Nie jesteś sama. Mi też już dwie lawendy padły, a ostatnia ledwo zipie. Te padnięte wyglądały podobnie jak twoje wycinane. Moim zdaniem to grzyb jakiś, czy szara pleśń to nie wiem. U mnie ciągle mokro, skrzynek co wiszą na barierce nie podlewałam od dawna.
sylwia_slomc... 17:42, 16 lip 2020

deszczowymaj napisał(a)
Świetne te pomysły

Może w swoim lasku cos wykorzystam z tego kiedyś, mam stertę gałęzi co zajmuje miejsce dla jeszcze jednego drzewa
sylwia_slomc... 17:42, 16 lip 2020

Urszulla napisał(a)

Nie wiem. Ale nie zamierzam się wgryzać w temat i kombinować. Może w kamieniach dobrze by rosła najlepiej wapiennym grysie

Pewnie tak by było