Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 22:58, 08 mar 2021

wiklasia napisał(a)
Woliera - istny majstersztyk! Przecudowna.
I mieszkańcy niebywale urodziwi .

Tak jak Anda zastanawiam się nad szkodliwością / nieszkodliwością różnych roślin.
Ciekawa więc jestem czy ptaszęta zainteresowały się żywotnikami, czy jednak omijają je z daleka?

Dziękuję bardzo
Skubały tylko troszkę początkowo, ale nie jadły czyli nie dobre i wiedzą o tym. Kura ma mało kubków smakowych na języku, wyczuwa tylko 4 smaki słodki i niesłodki, słony i niesłony.
Rumianka 23:03, 08 mar 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Fajne są takie, że mam ochotę wstawić sobie stołek i przysiąść z nimi w wolierze

I tak właśnie zrób...musisz się nimi nacieszyć, bo cały czas pochłaniała Was tylko praca, a wytchnienie i radość przecież muszą być...nie żałuj sobie radości, a i ptaki szybciej do Ciebie się przyzwyczaja...Cieszę się razem z Tobą
sylwia_slomc... 23:13, 08 mar 2021

Rumianka napisał(a)

I tak właśnie zrób...musisz się nimi nacieszyć, bo cały czas pochłaniała Was tylko praca, a wytchnienie i radość przecież muszą być...nie żałuj sobie radości, a i ptaki szybciej do Ciebie się przyzwyczaja...Cieszę się razem z Tobą

Mówisz, że zasłużyłam
ElzbietaFranka 00:30, 09 mar 2021

Cieszy mnie, że wstrzeliłam się z nazwa. Zobacz nawet gęsi znowu przybyły.
Coś jest w tym miejscu.
Urszulla 01:45, 09 mar 2021

Ciekawa jestem Danuś czy i Ciebie Wasze kurki tak wciągną jak nas Fajne są takie, że mam ochotę wstawić sobie stołek i przysiąść z nimi w wolierze

Też bym siedziała
Moja sądziadka miała parę gęsi tak oswojoną że za nią chodziły. Też był czad, bo przy stole siedzieliśmy a one obok łaziły jako młode...do czasu, ponieważ oprócz sąsiadki dla reszty w domu bywał gąsior agresywny więc poszły do kur. Można się w tych ptakach zakochać.....a jak pawiki?
popcorn 07:06, 09 mar 2021

Sylwia super! Rewelacja Mam nadzieję Ci ta nimfa nie zmarznie??? Miałam jak byłam dzieckiem, ale w domu.

Widziałaś może na tym jarmarku zielononóżki? Może bym się i przejechała... w pierwszą sobotę miesiąca? Ceny w internetach zwalają z nóg, 3x drożej zielononóżki niż zwykłe kury...
popcorn 07:11, 09 mar 2021

Naoglądałam się super, Sylwia!!!
Milka 07:49, 09 mar 2021

Obejrzałam skrzydlate bractwo, no rewelacja, wszystkie takie piękne i unikatowe.
ale pracy przy nich nie zabraknie, a jak będziecie się wgapiać, to o ogrodzie zapomnicie, ha ha, żartuję. Pełny podziw!
kasiek 08:30, 09 mar 2021

Raju Sylwiu jaki obłędny zwierzyniec - faktycznie będzie hiocior na Ogrodowisku! Cudowne są!!!
Mgduska 10:32, 09 mar 2021

Całkiem luzem na pewno nie bo lisy, gronostaj, a kaczki rowem by odpłynęły, ale planujemy im taki przestawiany trawiasty wybieg jeszcze, tyle, że nie wiem czy zdążymy z nim do lata bo teraz trzeba ogród ogarniać. Silki kompletnie się nie boją, dają się głaskać jak pies Nie uciekają wcale

To fajnie, że będą wychodzić, to jednak nie to samo, co przez siatkę patrzeć na ogród - konieczność ochrony w takiej sytuacji jest oczywista.

Te silki to całkiem do zakochania są Strasznie lubię kury, od zawsze, sąsiadka babci miała, ja je przez siatkę dokarmiałam porzeczkami, czasem próbowałam pogłaskać, nawet zwykła kura jest fajna w dotyku, co dopiero takie pierzaki! Bardzo mi się podoba to towarzystwo. Widać jakie różne charaktery - papużki spokojne, a kaczuchy nieufne.