Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 03:15, 27 cze 2021

Waclaw napisał(a)
Straszne widoki. Cóż pisać.;-(
sylwia_slomc... 03:16, 27 cze 2021

Magleska napisał(a)
o kurczę .....tyle tego mułu znowu -nawet chyba więcej niż poprzednio ....masakra ....
brak mi słów ....
nie wiem już co mówić ,jak pocieszyć .....

zadzwonię jutro ....

Buziak Madzia.
Gosiek33 07:03, 27 cze 2021

Dla mnie najstraszniejsze jest to, że ludzie zostawieni są sami ze skutkami żywiołu. Ci których obowiązkiem jest dbać o dobrostan powierzonego im terenu tylko pozorują jakieś ruchy
Do pogorzelców z Nowej Białej przyjechała ekipa oficjeli z telewizją i tyle było ich widać. To samo od lat - katastrofy służą oficielom do zaistnienia w mediach a potem bujajcie się sami.
Na Waszym terenie najgorsze jest ta cykliczność tragedii i bierność służb które powinny zapobiegać powtórkom tych błotnych lawin. Zwalają pracę na straż a to tylko plaster doraźny na ranę, to jak przelewanie z pustego w próżne
Kasiolaaa 07:09, 27 cze 2021

Ehhh powiem wam ze szkoda waszej pracy co roku zamiast sie cieszyc i relaksowac to czlowiek co roku pracuje jak koń tyle pracy i wszystkiego na marne szkoda mi was tule ❤
Milka 08:23, 27 cze 2021

Sylwia obejrzałam, no straszne to, nie wiem co powiedzieć. Tyle pracy z ekipa i znowu to samo. Nie wiem, co doradzić, ale nie możecie już chyba tam na nowo tworzyć ogrodu.
Muł jest zyzny, ale nie w tej wersji, jak wszystko wam zalewa. biedni jesteście, pocieszenie żadne nie pomoże.
My tak mieliśmy w 97r,, potem powtórka chyba w 2002.
tulucy 10:03, 27 cze 2021

A Wody Polskie zawiadamialiście? Że wójt nic nie robię sprawie zbiornika? I chyba też oni są właśnie zrobić coś zaprawie rowu? U nas Gmina podpisała z WP umowę i przejęła na sobie utrzymanie rowu melioracyjnego. Bo wcześniej to Wody powinny robić.
Ja bym jednak nagrywała filmy i do TVP, info i innych ciągle wysyłać... Może ktoś przyjedzie.
sylwia_slomc... 10:17, 27 cze 2021

Gosiek33 napisał(a)
Dla mnie najstraszniejsze jest to, że ludzie zostawieni są sami ze skutkami żywiołu. Ci których obowiązkiem jest dbać o dobrostan powierzonego im terenu tylko pozorują jakieś ruchy
Do pogorzelców z Nowej Białej przyjechała ekipa oficjeli z telewizją i tyle było ich widać. To samo od lat - katastrofy służą oficielom do zaistnienia w mediach a potem bujajcie się sami.
Na Waszym terenie najgorsze jest ta cykliczność tragedii i bierność służb które powinny zapobiegać powtórkom tych błotnych lawin. Zwalają pracę na straż a to tylko plaster doraźny na ranę, to jak przelewanie z pustego w próżne

Dokładnie. Rozśmieszyłaby mnie kwota 6000 tysięcy pomocy dla pogorzelców gdyby nie fakt, że tu się nie ma z czego śmiać to jest taka tragedia, tych ludzi, a ta kwota tka żałosna...
sylwia_slomc... 10:24, 27 cze 2021

Kasiolaaa napisał(a)
Ehhh powiem wam ze szkoda waszej pracy co roku zamiast sie cieszyc i relaksowac to czlowiek co roku pracuje jak koń tyle pracy i wszystkiego na marne szkoda mi was tule ❤

Nam już jest szkoda samych siebie....ale litować się nad sobą nie możemy, litość nic nie zmieni....
Ja już jestem tak zdesperowana, że wnet bym obetonowała na dwa metry w górę podwórko....tylko nie dość, ze stracę możliwość przedostania się na dużą część ogrodu to tam zaleję do połowy czyli wszystkie rabaty bylinowe, a do tego sąsiadka będzie się topić z domem po okna lub wyżej....już i tak za każdym razem ma w domu wodę do kolan...
sylwia_slomc... 10:27, 27 cze 2021

Milka napisał(a)
Sylwia obejrzałam, no straszne to, nie wiem co powiedzieć. Tyle pracy z ekipa i znowu to samo. Nie wiem, co doradzić, ale nie możecie już chyba tam na nowo tworzyć ogrodu.
Muł jest zyzny, ale nie w tej wersji, jak wszystko wam zalewa. biedni jesteście, pocieszenie żadne nie pomoże.
My tak mieliśmy w 97r,, potem powtórka chyba w 2002.

Gdyby mnie zalewało tylko raz na taki czas byłabym szczęśliwa....
Blisko 10 lat jak zaczęliśmy działać tam z budynkami i potem z ogrodem....to miała być nasza starość, nasza emerytura, przeżycie na głodowej Zusowskiej..... wszystko bierze w łeb...plus marzenia i cała radość...
sylwia_slomc... 10:28, 27 cze 2021

tulucy napisał(a)
A Wody Polskie zawiadamialiście? Że wójt nic nie robię sprawie zbiornika? I chyba też oni są właśnie zrobić coś zaprawie rowu? U nas Gmina podpisała z WP umowę i przejęła na sobie utrzymanie rowu melioracyjnego. Bo wcześniej to Wody powinny robić.
Ja bym jednak nagrywała filmy i do TVP, info i innych ciągle wysyłać... Może ktoś przyjedzie.

Raczej do TVN i Polsat...

Wody Polskie o wszystkim od dawna wiedzą...., zasłaniaja się brakiem środków