Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Agatorek 22:48, 29 cze 2021

Sylwia, a może lepiej skrzyknąć sąsiadów i podjechać do gminy w czwartek?
Anusia 22:54, 29 cze 2021

Sylwia wszelkie programy i wnioski gmina kieruje do urzedu marszalkowskiego w swoim regionie. To na tym poziomie sa odrzucane lub przyjmowane wnioski dlatego napisalam wczesniej jak wazne jest jak wladze w gminie kieruja poszczegolne wnioski i z jakim naciskiem ma dany problem. Jak opisujesz wladze nie bardzo sie kwapia. Poczekaj cierpliwie do czwartku i nie daj sie zbyc byle zastepca i przygotuj sie do tej rozmowy.
GorAna 23:01, 29 cze 2021

Sylwuś, dawno mnie nie było u Ciebie.
Bardzo Ci współczuję.
Zaopiekuj się trochę sobą, bo to przecież zdrowie najważniejsze. Stres jest bardzo podstępny.
Pozdrawiam serdecznie
Juzia 23:11, 29 cze 2021

Ania dobrze pisze!
Uważaj na siebie!

Ściskam mocno!
ewsyg 23:28, 29 cze 2021

Sylwia, bardzo Wam współczuję.
sylwia_slomc... 15:15, 01 lip 2021

Jestem po telefonicznej rozmowie z Wójtem Jasno i wyraźnie powiedział mi, że nie wystąpi o wywłaszczenie działek pod zbiorniki retencyjne, a ludzie nie wykazali woli sprzedaży W Poniedziałek przyjedzie na wizję lokalną, ale nadziei już nie mam
tulucy 15:34, 01 lip 2021

Sylwia, to nie ma co na telefon. Pismo do niego, oficjalnie. Musi odpowiedzieć.
hankaandrus_44 16:00, 01 lip 2021

Wszystkiego co mówił na telefon, wyprze się przy najbliższej okazji. Jeszcze powie, że wcale z Tobą nie rozmawiał. Przecież nie włączyłas wideo.

Pisz, papier cierpliwy, a jak nie wiesz jak, to może ktoś z bliskiej odległości może pomóc takie pismo zredagować. Wiem, że nie lubisz sie płaszczyć, ale to nie prośba o zapomogę, a wołanie o ratunek dla Twojej rodziny, dla najbliższych sąsiadów, dla calej okolicy.

Macie filmy, zdjęcia, wszystko dołączcie, sobie zostawiając kopie. I nie oglądajcie się na ubezpieczyciela, Bo to są dwie różne kwestie. Płacisz składki, ubezpieczyciel musi wycenić straty. A wójt? To reprezentant Państwa na tym terenie. Niech się bierze do roboty. Jego elektorat jest w potrzebie.

Skoro wójt uimywa ręce, następny szczebel trzeba ruszyć. I jeszcze następny. Do skutku. Nie może być tak,. że ktoś się bogaci Twoją krzywdą. Może ta kukurydza to do spółki z wójtem jest? I jemu nie po kieszeni by było?

Skoro ma być u Ciebie -nagrywaj jego wypowiedzi, to Twoja broń. Nie koniecznie ty, Może młody albo mąż,albo sąsiad. I zwołać wszystkich poszkodowanych na tę jego wizytę. Niech zobaczy ilu ludziom musi pomóc, Nie jednej upartej Sylwii.
ElzbietaFranka 16:10, 01 lip 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Jestem po telefonicznej rozmowie z Wójtem Jasno i wyraźnie powiedział mi, że nie wystąpi o wywłaszczenie działek pod zbiorniki retencyjne, a ludzie nie wykazali woli sprzedaży W Poniedziałek przyjedzie na wizję lokalną, ale nadziei już nie mam

Na telefon się nic w Polsce nie załatwia. Trzeba mieć wszędzie podkładki na papierze. Nie wyobrażam sobie, że wójt nie mając oglądu sytuacji odpowie przez telefon, że wywłaszczy rolników.

Poczekaj niech przyjedzie zobaczy wtedy rozmowa i napisz. Niech to powie na piśmie. Masz wtedy zawsze możność odwołania się.
Inna sprawa, aby wywłaszczyć gmina musi zapłacić za wywłaszczenie a czy ma na to pieniądze. Zapytaj się go jakie on ma rozwiązanie aby zlikwidować to co się dzieje z tymi zalaniami.
Niech będzie więcej osob zainteresowanych tym tematem w pojedynkę krucho będzie.

Myśmy też za wójta mieli takiego buraka, aż ludzie się wk... I wybrali innego.
W czasie wizyty włącz telefon co gada

Życzę powodzenia
roma2 16:33, 01 lip 2021

A zdzisiejszej rozmowy sporządź notatkę. Choćby na karteluszku. Z datą i godziną. I podpisz. Są bilingi, rozmowy się nie wyprze, a takie drobne(!) rzeczy potem z głowy wypadają, jak data itp. Wiem, że na Ogrodowisku notatka jest, ale ja to przerabiam na trzecim zaraz przesłuchaniu w prokuraturze. Przez byłego szefa. Nałgał jak cholera. I jak ja żałuję, że nie umiem dokładnie odtworzyć, z datą, godziną wszystkich jego głupstw!