Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 17:11, 28 cze 2021

Urszulla napisał(a)
Sylwia..... oględziny ważne, pytanie co w tym tygodniu będzie dalej z pogodą. Ciesz się tym co ocalało a reszta musi biec swoim torem trochę powodziowo-popowodziowym-przedpowodziowym-nieustająco roboczym. Musisz też mieć odskocznię i czasem nie myśleć o ogrodzie.
A co przy oględzinach -zwrócą koszty koparki?

Ula zobaczymy, uświadomiłam Panu, że koparkę muszę wziąć jeszcze raz....
Agania 18:10, 28 cze 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Tak to jest Agatka U nas podobnie.... Święto warzyw co roku organizowali, na to środki umieli pozyskiwać...

To było Sylwuś z budżetu gminy.
To jest łatwe, imprezy każdy lubi organizować, a ziemi za darmo nikt nie odda, oni by chcieli za bezcen, trzeba uzgodnić z ludźmi ile chcą, spisać przedmowy i wystąpić o środki do Ministerstwa Finansów, trzeba walczyć o przydział z budżetu państwa na 2022 rok.
sylwia_slomc... 18:54, 28 cze 2021

Agania napisał(a)

To było Sylwuś z budżetu gminy.
To jest łatwe, imprezy każdy lubi organizować, a ziemi za darmo nikt nie odda, oni by chcieli za bezcen, trzeba uzgodnić z ludźmi ile chcą, spisać przedmowy i wystąpić o środki do Ministerstwa Finansów, trzeba walczyć o przydział z budżetu państwa na 2022 rok.

Agatka nie ze środków Gminy, nasza Gmina jest co roku gospodarzem Małopolskiego Święta Warzyw, środki idą z Województwa ?
kasiek 19:36, 28 cze 2021

Wiemy jak Ci teraz ciężko, ale ja zawsze wierzę że zły czas kiedyś sie skończy...
Ten tydzień ma być nieprzewidywalny z pogoda, może w przyszłym tygodniu będzie można podziałać. Teraz zbieraj siły.
Agania 21:04, 28 cze 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Agatka nie ze środków Gminy, nasza Gmina jest co roku gospodarzem Małopolskiego Święta Warzyw, środki idą z Województwa ?

Jesteś w temacie bardzo dobrze zorientowana, czyli Święto ma środki, a może przed tą imprezą zorganizujecie radę i poruszycie temat?
sylwia_slomc... 10:09, 29 cze 2021

kasiek napisał(a)
Wiemy jak Ci teraz ciężko, ale ja zawsze wierzę że zły czas kiedyś sie skończy...
Ten tydzień ma być nieprzewidywalny z pogoda, może w przyszłym tygodniu będzie można podziałać. Teraz zbieraj siły.

Tak robię...choć ciężko mi patrzeć jak rośliny na tym słońcu mdleją( gotuje im korzenie a chwast znowu w rabatach rośnie, trawa do koszenia, nie ma jak z kosiarką przejechać, nie ma jak na tym słońcu plewić( przynajmniej półtora tygodnia jeszcze bo po drugiej dawce jestem)Ech....
Zaczęła m oglądać Outlander i trochę głowę odrywać( tylko wtedy bo nocami albo nie śpię, albo muł mi się śni)Chciałabym się tak przenieść w czasie na wtedy kiedy nie topiło, albo na wtedy kiedy nie będzie topić....
sylwia_slomc... 10:10, 29 cze 2021

Agania napisał(a)

Jesteś w temacie bardzo dobrze zorientowana, czyli Święto ma środki, a może przed tą imprezą zorganizujecie radę i poruszycie temat?

Agatka nawet nie wiem czy przy pandemii będzie w tym roku robione, w ubiegłym nie było....
gogo 16:01, 29 cze 2021

Sylwia, jeśli po tym pierwszym zalaniu rów został zamulony, to przecież gmina powinna natychmiast ten muł usunąć!!!
I robić to za każdym razem.
Te kolejne podtopienia naniosły nie centymetry, ale chyba metry mułu do rowu, na całej długości
Nie wierzę, żeby na to nie było pieniędzy, to wygląda na totalne olewanie poszkodowanych
Alija 16:14, 29 cze 2021

Sylwia oczytałam się wpisów u Ciebie i nic mądrego nie dodam. Po prostu bardzo Ci współczuję całej tej sytuacji
i związanego z nią stresu. Uważaj na siebie, pozdrawiam sedecznie.
sylwia_slomc... 20:35, 29 cze 2021

Dzwoniłam dzisiaj do Gminy..... no nie przeszło mi...
Wójt pojawi się w gminie dopiero w czwartek, Z-ca jutro, ale ja nie z Nim chcę rozmawiać tylko z samym " Królem" czyli czwartek o ile się dodzwonię i połączą mi z Nim rozmowę. Pogotowie powodziowe w Gminie ogłoszone, ale Władzy w Niej nie ma....to jak to tak?