Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Urszulla 23:05, 15 lip 2021

Sylwia, słoiczki kompotu z wiśni na zimę już są zrobione. Ale radość
Basieksp 23:11, 15 lip 2021

U nas w lesie, na takiej łące naliczyliśmy chyba kilkanaście dębów z tabliczkami pomnik przyrody, szliśmy i odkrywaliśmy jeden za drugim, jeden miał wyłamany taki ogromny konar i po nawałnicy 2017r. tylko on został i jeszcze jeden, wszystkie zostały połamane, wyrwane z korzeniami zostały nam tylko zdjęcia na pamiątkę
sylwia_slomc... 23:16, 15 lip 2021

Urszulla napisał(a)
Sylwia, słoiczki kompotu z wiśni na zimę już są zrobione. Ale radość

Co Się napijesz to o mnie pomyślisz
sylwia_slomc... 23:17, 15 lip 2021

Basieksp napisał(a)
U nas w lesie, na takiej łące naliczyliśmy chyba kilkanaście dębów z tabliczkami pomnik przyrody, szliśmy i odkrywaliśmy jeden za drugim, jeden miał wyłamany taki ogromny konar i po nawałnicy 2017r. tylko on został i jeszcze jeden, wszystkie zostały połamane, wyrwane z korzeniami zostały nam tylko zdjęcia na pamiątkę
Agatorek 00:46, 16 lip 2021

Uff, dobrze, że tym razem Was ominęło.
sylwia_slomc... 01:03, 16 lip 2021

Krąży dookoła...
Urszulla 03:54, 16 lip 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Co Się napijesz to o mnie pomyślisz

Pewnie i całą przygodę ze wspólnie spędzonych chwil i Wasze zakupy
Ty do 1 w nocy nie spałaś po takim maratonie???? przypomniałam sobie żeby Ci dopisać prośbę o zdjęcie trawy obiedki.
Madzia postanowiła wstać o 5 żeby posadzić rośliny bo ma załatwienia w dzień ja w najbliższym tygodniu zajmę dię wreszcie moim warzywniakiem, tzn. Jego przeróbką na kąt owocowy.

A tu do czytania Ci wklejam przez 7 lat trochę gliny byś uzbierała

http://www.ekodama.pl/pl/blog/klepiska-naturalna-podloga-w-naturalnym-domu-eksperymenty-i-doswiadczenia-ekodama-magda-gorska-magazyn-wytworcy
KasiaBawaria 08:15, 16 lip 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja posadziłam kilka w łące, ale też chyba dopiero za rok będą o ile nie padły lub ślimaki nie zeżarły. Teraz mi nawet ta górna łąkę żreją i to łażą wysoko po liściach traw

No patrz a u mnie slimaki mikolajkow nie ruszaja.
Mirka 10:09, 16 lip 2021

Sylwia w Warszawie nie lepiej miasto zalane ulice w wodzie chodnikiem nie da się przejść. Do pracy szlam po kostki w wodzie.
sylwia_slomc... 10:13, 16 lip 2021

Urszulla napisał(a)

Pewnie i całą przygodę ze wspólnie spędzonych chwil i Wasze zakupy
Ty do 1 w nocy nie spałaś po takim maratonie???? przypomniałam sobie żeby Ci dopisać prośbę o zdjęcie trawy obiedki.
Madzia postanowiła wstać o 5 żeby posadzić rośliny bo ma załatwienia w dzień ja w najbliższym tygodniu zajmę dię wreszcie moim warzywniakiem, tzn. Jego przeróbką na kąt owocowy.

A tu do czytania Ci wklejam przez 7 lat trochę gliny byś uzbierała

http://www.ekodama.pl/pl/blog/klepiska-naturalna-podloga-w-naturalnym-domu-eksperymenty-i-doswiadczenia-ekodama-magda-gorska-magazyn-wytworcy

Ja się chyba wstrzymam przynajmniej częściowo z sadzeniem bo jeszcze pogoda niepewna( gradu się boję)nie chciałabym roślin stracić. Z drugiej strony ziemia mokra łatwiej by się przyjmowały....
Madzia jest niesamowita z tempem prac
Trzymam kciuki za Twoje przeróbki, ciekawa jestem co zdecydujesz w sprawie buczka. Poczytam w wolnej chwili