Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 22:47, 18 sie 2021

Cdn. może jutro
sylwia_slomc... 22:56, 18 sie 2021

AniazUroczyska napisał(a)
Przymierzam się do kupna klona. Myślałam o Orange Dream , ale teraz zauroczył mnie ten Twój cudniasty Seiryu. Orange podobno przez cały okres wegetacji trzyma kolor i do wybarwienia nie potrzebuje zbyt wiele słońca- co by mi bardzo odpowiadało. A jak jest z Seiryu? Jak długo jest taki pomarańczowy, bo na początku chyba zielony.. Mógłby ktoś potwierdzić, zaprzeczyć , porównać?

Ta wiosna była długo mega zimna
W kwietniu miał czerwone gałązki

w maju taki( między berberysami)

koniec maja
sylwia_slomc... 23:05, 18 sie 2021

początek czerwca

Resztę już pewnie pamiętasz
gogo 23:21, 18 sie 2021

Sylwia, ta Twoja łąka była piękna, teraz jest jeszcze piękniejsza i myślę, że już w przyszłym roku będzie przecudna
Jak posadzisz liliowce to będę częściej tam siedzieć, a jak będzie płonąć ognisko, to mnie stamtąd nie wygonisz

Jaka jest odmiana tego czerwonego buczka płaczącego i jak długo go masz?, bardzo mi się podoba.
Waclaw 23:47, 18 sie 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Taka przepuszczalność tego "naszego" mułu, ze po każdym deszczu woda stoi w zagłębieniach

tragedia;-(
AniazUroczyska 00:03, 19 sie 2021

Dzięki Sylwio za foto-relację.Wygląda na to, że dopiero w lipcu- sierpniu przebarwia się na pomarańczowo , a potem na czerwono. Może ktoś , coś jeszcze dorzuci, porówna z Orange Dream?
sylwia_slomc... 01:08, 19 sie 2021

gogo napisał(a)
Sylwia, ta Twoja łąka była piękna, teraz jest jeszcze piękniejsza i myślę, że już w przyszłym roku będzie przecudna
Jak posadzisz liliowce to będę częściej tam siedzieć, a jak będzie płonąć ognisko, to mnie stamtąd nie wygonisz

Jaka jest odmiana tego czerwonego buczka płaczącego i jak długo go masz?, bardzo mi się podoba.

Nie zamierzam wyganiać
To buk purple fountain, rośnie w łące jakieś 5 lat, ale pierwsze trzy stał w miejscu i się korzenił czyli mocniej łapał się ziemi y nie odleciećAle widziałam takiego dwudziestoparoletniego w Brzoskwini, potężne drzewo wyrośnie. A ja mam takich trzy, choć jeden chyba okaże się czymś innym bo plezie się po ziemi bardziej
sylwia_slomc... 01:09, 19 sie 2021

Waclaw napisał(a)

tragedia;-(

Dosłownie, zwłaszcza jak pogoda stale deszczowa. Duszą się korzenie trzydziestoletnie wiśnie nad rowem zrzuciły już wszystkie liście, nie wiem czy wiosną jeszcze odbiją czy to ich koniec
sylwia_slomc... 01:10, 19 sie 2021

AniazUroczyska napisał(a)
Dzięki Sylwio za foto-relację.Wygląda na to, że dopiero w lipcu- sierpniu przebarwia się na pomarańczowo , a potem na czerwono. Może ktoś, coś jeszcze dorzuci, porówna z Orange Dream?

Nie ma za co
gogo 02:18, 19 sie 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Nie zamierzam wyganiać
To buk purple fountain, rośnie w łące jakieś 5 lat, ale pierwsze trzy stał w miejscu i się korzenił czyli mocniej łapał się ziemi y nie odleciećAle widziałam takiego dwudziestoparoletniego w Brzoskwini, potężne drzewo wyrośnie. A ja mam takich trzy, choć jeden chyba okaże się czymś innym bo plezie się po ziemi bardziej

To będę siedzieć, tylko skombinuję sobie jakąś poduszkę na tę okrągłą ławeczkę, bo choć mam amortyzację, to za długo nie wysiedziałabym
A chcę dłuuuuugo siedzieć i chłonąć widoki i atmosferę ogrodu

Dzięki za informację o buku, piękny, ale myślałam, że nie rośnie wielki.
Trudno, u siebie nie zmieszczę, będę zachwycać się Twoim