Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

gogo 17:40, 26 sie 2021

Sylwia, kolejne zakupy super
Przeczytałam, że zamówiłaś tojeść Beaujolais, musisz ją zabezpieczyć na zimę.
Ja tego nie zrobiłam, bo pisali, że bez problemów zimuje, a mi padła
Było mi bardzo jej szkoda, bo jest przepiękna, myślę, że kupię jeszcze raz i będę na nią chuchać i dmuchać.
Gardenarium 17:43, 26 sie 2021

Tej tojeści nie opłaca się sadzić, jest przereklamowana- u nas była kaszana nie tojeść.

Instagram Ogrodowiska
Pliszka5 17:50, 26 sie 2021

Ja tą tojesc miałem tylko jeden sezon
ElzbietaFranka 18:52, 26 sie 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Przyszła paczka i powiem Ci rozczarowałam się bo gaury przycieli, żadnego kwiatuszka, pewnie nie mieli jak inaczej spakować by się nie połamały Przycięte też szałwie, jedynie astry nie przycięte i driakwie.

Co się martwisz odrosną. Może jeszcze w tym sezonie. Przycięte w paczce lepiej się przechowują w podróży.
Gaura urośnie nie wiem jakie sadzonki dostałaś mimo wszystko z tych szkółek nieozna się nastawiać na kwitnienie.
Jak przysła Albamar wszystko kwitnie trawy aninjesfns nie przycięta. Wyobraź sobie że dostałam 1,5 wysokości paczkę a w niej trawy miskanty Rosi.

Czytałam odnośnie tych oczekiwanych paczek kobieto zasadzisz się na całego. Nie będziesz chciała patrzec Na rosliny. Przytaczniki moje już w pęku posadzone w donicy czekam na odetke ale już nie długo też przytnę. Może wyślę trawę Rosi ale trzeba wykopać, ja tez przytne.
Jak się wyrobisz czekam zielone światło.
Mgduska 18:57, 26 sie 2021

Ja też dziś, mimochodem, zamówiłam troszku cebul. Tak to się robi z człowiekiem, kiedy się lato kończy...
Gaurę - to faktycznie szkoda, że przycięli - to jej pora, kwitłaby jeszcze i kwitła.

Sylwia, Twój szpaler budlejowy mnie powalił - ja chucham i dmucham na moją jedną budlejkę, a tu masz - taakie krzaczyska
sylwia_slomc... 20:23, 26 sie 2021

antracyt napisał(a)

No to już wszystko wiem U mnie będzie mogła się wspinać na płot z drewna kominkowego (mężaty właśnie go przedłuża). Liczę, że stworzą przyjemny dla oka duet

Na pewno
sylwia_slomc... 20:25, 26 sie 2021

MartaCho napisał(a)
Zacne zakupy, zacne Fajnie, bo nowe roślinki zawsze cieszą. Oby zdrowo rosły wszystkie

Na razie to zastanawiam się kiedy je posadzę, jak zamawiałam jeszcze babcia była w formie, a teraz na wszystko czasu będzie brakowało do tego pogoda nie współgra wcale...
sylwia_slomc... 20:37, 26 sie 2021

gogo napisał(a)
Sylwia, kolejne zakupy super
Przeczytałam, że zamówiłaś tojeść Beaujolais, musisz ją zabezpieczyć na zimę.
Ja tego nie zrobiłam, bo pisali, że bez problemów zimuje, a mi padła
Było mi bardzo jej szkoda, bo jest przepiękna, myślę, że kupię jeszcze raz i będę na nią chuchać i dmuchać.

Ja ja sadzę w łąkę da radę albo nie, zobaczymy. U mnie na zboczu nie wygnije na pewno bo nornice robią stale drenaż, w zimie kosimy pokosy zostaną jak rok temu, okaże się
sylwia_slomc... 20:38, 26 sie 2021

Gardenarium napisał(a)
Tej tojeści nie opłaca się sadzić, jest przereklamowana- u nas była kaszana nie tojeść.

Zobaczymy Danusiu, nadziei sobie nie robię, cena była nie wygórowana to wzięłam w koszyk
sylwia_slomc... 20:41, 26 sie 2021

ElzbietaFranka napisał(a)

Co się martwisz odrosną. Może jeszcze w tym sezonie. Przycięte w paczce lepiej się przechowują w podróży.
Gaura urośnie nie wiem jakie sadzonki dostałaś mimo wszystko z tych szkółek nieozna się nastawiać na kwitnienie.
Jak przysła Albamar wszystko kwitnie trawy aninjesfns nie przycięta. Wyobraź sobie że dostałam 1,5 wysokości paczkę a w niej trawy miskanty Rosi.

Czytałam odnośnie tych oczekiwanych paczek kobieto zasadzisz się na całego. Nie będziesz chciała patrzec Na rosliny. Przytaczniki moje już w pęku posadzone w donicy czekam na odetke ale już nie długo też przytnę. Może wyślę trawę Rosi ale trzeba wykopać, ja tez przytne.
Jak się wyrobisz czekam zielone światło.

Elu ja lubię sadzić tylko teraz mam taki trudny rodzinnie czas i pogoda nie gra, wolę sadzić niż plewić chwasty
Jutro jeszcze mam syna w domu to będzie koczował na paczki, a ja jade za cebulowymi...taki jest plan o ile życie go nie pozmieniaWiększość tych roślin co zmawiam to w łąkę sadzę