Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 17:29, 13 sty 2022

eda napisał(a)
Super rewelacyjne wiadomości i z tamą też się ułoży trzymam kciuki ...teraz spokojnie prosta droga do odzyskania sił i spokoju ducha buziaki Sylwuś

No choć dzisiejszy dzień okazał się być ok
Monika83 18:52, 13 sty 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

No nie za dobry niestety, choć dzisiejszy dzień mnie bardzo zaskoczył pozytywnie. Geodeta był wytyczyć i utarło sąsiadom nosa porządnie i to tym bardzo pretensjonalnym i roszczeniowym. Gdybym była złośliwa musieliby się o 60 cm przesuwać z całym ogrodzeniem, a wieczne pretensje były, że niby Oni mają u mnie jeszcze 20 cm. Dogadałam się nie musza wycinać drzew i przestawiać siatki w zamian ja przejmuję fundamenty i słupki z tego ogrodzenia i zrobię sobie na tych podstawach swoje Nic by mi te 60 cm nie dało nawet gdyby sprawa była w sądzie bo słup elektryczny i tak mi wjazd zawęża mocno, a jego nie przestawię. Za to zyskałam fundamenty i słupki gotowe i odzyskałam rzeczone 20 cm co mi bardzo ułatwia wsiadanie i wysiadanie z pojazdów. Gdybym to ja się musiała o te 20 cm cofnąć miałabym trochę z tym problem z tego względu właśnie. Spotulnieli nagle ugodowi jak nigdyAle zażądałam w obecności Geodetów jako świadków, ze mam to oświadczenie otrzymać od Nich na piśmie. Na gębę niczego nie będziemy załatwiać.
Też mam podobną sytuacje z moimi sąsiadami, którzy siedzą w mojej działce 1,5 m ale jak my z mężem byśmy byli w ich działce to oni w jeden dzień by sami rozebrali ogrodzenie.
sylwia_slomc... 19:07, 13 sty 2022

Monika83 napisał(a)
Też mam podobną sytuacje z moimi sąsiadami, którzy siedzą w mojej działce 1,5 m ale jak my z mężem byśmy byli w ich działce to oni w jeden dzień by sami rozebrali ogrodzenie.

Od 10 lat wysłuchiwałam, że z naszej strony maja jeszcze 20 cm, od początku mówiłam, ze ja się o 20 cm kłócić nie zamierzam jak Pawlak z Kargulem, ale nie wierzyli mi mierząc nas swoją miarą. Cieszę się, że sytuacja okazała się odwrotna bo dzięki temu może wreszcie będzie spokój. Powiedziałam Im kiedyś, że kija ma dwa końce i łatwo się tym drugim końcem uderzyć, dziś im to przypomniałam nie bez satysfakcji
gogo 21:47, 13 sty 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ale, że Ci się chciało tyle czasu poświęcić i tak daleko cofać, tym bardziej doceniam

Sylwio, ja zawsze cofam się do ostatnio czytanej strony, nawet jeśli jest tego sporo
Lubię wiedzieć co się dzieje w ulubionych wątkach, szczególnie w Twoim

Ależ robisz piękne zdjęcia

Ucieszyłam się z pozytywnej opini geodety, z tamą też się Wam uda, czego z całych sił życzę.
Mgduska 22:20, 13 sty 2022

Sylwia, zaglądam, no i wiesz, dobre myśli uruchamiam
Margerytka40 06:47, 14 sty 2022

Trzymam kciuki za pomyślny rok w ogrodzie jak i w życiu. Dużo się u Was dzieje, oby tylko dobrze
sylwia_slomc... 11:03, 14 sty 2022

gogo napisał(a)

Sylwio, ja zawsze cofam się do ostatnio czytanej strony, nawet jeśli jest tego sporo
Lubię wiedzieć co się dzieje w ulubionych wątkach, szczególnie w Twoim

Ależ robisz piękne zdjęcia

Ucieszyłam się z pozytywnej opini geodety, z tamą też się Wam uda, czego z całych sił życzę.
Ja niestety przy ilości zaznaczonych zaprzyjaźnionych wątków nie mam czasu tak się cofnąć u każdego, ale staram się jak mogę być w miarę na bieżąco
Też się ucieszyłam, że choć w tej kwestii poszło po naszej myśli
sylwia_slomc... 11:04, 14 sty 2022

Mgduska napisał(a)
Sylwia, zaglądam, no i wiesz, dobre myśli uruchamiam

Uruchamiaj bo bardzo się przydadzą Dziękuję
sylwia_slomc... 11:05, 14 sty 2022

Margerytka40 napisał(a)
Trzymam kciuki za pomyślny rok w ogrodzie jak i w życiu. Dużo się u Was dzieje, oby tylko dobrze

Marzę o tym by ten zły czas już się przewalił i obrócił na lepsze
malgorzataka... 12:29, 14 sty 2022

Och Sylwio--tą samą sytuację miałam ja z swoją sasiadką-18cm.Zachowywała się jak opętana chciała sama wymierzać sprawiedliwość w prostacki sposób.Zamówiłam mierniczych chcąc sprawę prawidłowo i ostatecznie załatwić--prawda okazała się brutalna to ona musi dwa słupy ogrodzeniowe przestawic bo posadowila na mojej działce-post faktum mina zachłannej sąsiadki bezcenna,słowa przepraszm nie usłyszałam.
Kultowe-"Każmirz 3-y palcy"-ciągle żywe w Polskim Narodzie.