Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

GorAna 09:49, 02 maj 2022

Sylwia podziwiam Was za całokształt i za wszystkie szczegółowe smaczki
Jesteś tytanem pracy, ale pomyśl też o słodkim nicnierobieniu, bo ono bardzo potrzebne dla organizmu.
Zostawiam serdeczności
hankaandrus_44 10:22, 02 maj 2022

Aniu, pewnie wszystko zależy od natury: dla niejednego "nic nie robić. to właśnie się urobić!

Sylwio, Wojtku-dla Was-odpowiednio suchej pogody w tym sezoniue.
Urszulla 18:59, 02 maj 2022

Basieksp napisał(a)
Już piwonie, super jarmuż napewno ładnie wygląda, można dodawać go do koktajlów, tylko tyle wiem, trochę mało

Z mrożonego jarmużu, ananasa i bananów jest fajne smòthie
Liście jarmużu zamrożonego dodaję zimą do zupy jak liście selera czy pietruszki. Znajoma surowy wcina na kanapce
Roocika 20:05, 02 maj 2022

Sylwia zasieki zacnie wyglądają. W sumie to lepiej, żeby nie trzeba było sprawdzać.
Potwierdzam, że na północy sucho, niestety nie pada...
Rojodziejowa 20:40, 02 maj 2022

Sylwia, ile godzin ma Twoja doba? Bo moja chyba dużo mniej...
Waclaw 20:59, 02 maj 2022

i znowu kawał dobrej roboty wykonaliście
sylwia_slomc... 23:49, 02 maj 2022

Basieksp napisał(a)
Już piwonie, super jarmuż napewno ładnie wygląda, można dodawać go do koktajlów, tylko tyle wiem, trochę mało

Koktajli zielonych nie pijamy, w domu tylko ja pijam owocowe. Ale z woka to często warzywa podsmażamy, jak się da to zużyjemy, albo gotowany w wodzie z masełkiem i bułeczką lub śmietanką....jak nie to kury będą jadły
sylwia_slomc... 23:57, 02 maj 2022

GorAna napisał(a)
Sylwia podziwiam Was za całokształt i za wszystkie szczegółowe smaczki
Jesteś tytanem pracy, ale pomyśl też o słodkim nicnierobieniu, bo ono bardzo potrzebne dla organizmu.
Zostawiam serdeczności

Na razie na nicnierobienie nie bardzo sobie mogę pozwolić, ostatnio takie miałam jak mnie dopadł covidDziś zaliczyliśmy w ogrodzie 11 godzin na pełnych obrotach, sporo się udało zrobić. Chłopcy dalej deskowali ogrodzenie, a ja siałam fasolki, cukinie, ogóreczki, równałam teren i siałam trawę na następnym kawałku mułu, potem podlewałam warzywnik i trawnik ten nowy, kiepski, a na końcu przycinałam dwie jabłonie i budleje, została mi jeszcze jedna, ale już była 21.00 i przestałam cokolwiek widzieć Skończę może w środę jak nie będzie lało. Jutro mam w planach przynajmniej pół dnia LB. A wczoraj Chłopcy mieli majówkę w ogrodzie ze swoją Ekipą
sylwia_slomc... 23:58, 02 maj 2022

hankaandrus_44 napisał(a)
Aniu, pewnie wszystko zależy od natury: dla niejednego "nic nie robić. to właśnie się urobić!

Sylwio, Wojtku-dla Was-odpowiednio suchej pogody w tym sezoniue.

Dokładnie Hanuś, ja w ogrodzie nie umiem w miejscu usiedziećJak już nic nie robię to z aparatem latam
sylwia_slomc... 00:00, 03 maj 2022

Urszulla napisał(a)

Z mrożonego jarmużu, ananasa i bananów jest fajne smòthie
Liście jarmużu zamrożonego dodaję zimą do zupy jak liście selera czy pietruszki. Znajoma surowy wcina na kanapce

Banana i ananasa nie mogę, ale może z innymi owocami można też łączyć...spróbujemy jeśli urośnie i mączlilki go nie opanują