Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Magara 00:01, 14 cze 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie zaginie, będzie się siać tylko w mniejszej ilości. Sprawdzone u mnie.

Matko, Sylwia tak spokojnie o tym mówisz?
Serio się tym nie stresować? Mi ta gwiazdnica się śni po nocach

Mrokasiu - ja też z powojem walczę na mojej nieszczęsnej skarpie. Czwarty rok? Ciężko się go pozbyć ale widzę efekty, jest go znacząco mniej. Wyrwać z korzeniami się nie da, on ma podobno korzenie 6 metrów wgłąb... Ja wyrywam, a tam gdzie mi końcówka zostaje pryskam octem (o ile oczywiście nic super blisko nie rośnie).
malgorzata_s... 16:14, 14 cze 2022

No i znowu się zaraziłam klonem Mam aureum ale autumn moon kolor ma niesamowity Pozdrowienia dla Was
Martka 19:49, 14 cze 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
tu też mam sporo do wyrywania

Sylwia, jak tu pięknie jest... Widoczek jak malowany. Co tu chcesz wyrywać? Przyłączam się do grona zachwytów nad klonem autumn moon ale najbardziej zaskoczył mnie irysek z czosnkami, połączenie idealne, hit czerwca na Ogro.
Urszulla 21:05, 14 cze 2022

Zachwyty nad klonem też zostawiam
Basieksp 21:38, 14 cze 2022

Przyłączam się do fanek klonu śliczny jest
sylwia_slomc... 22:26, 14 cze 2022

Magara napisał(a)

Matko, Sylwia tak spokojnie o tym mówisz?
Serio się tym nie stresować? Mi ta gwiazdnica się śni po nocach

Mrokasiu - ja też z powojem walczę na mojej nieszczęsnej skarpie. Czwarty rok? Ciężko się go pozbyć ale widzę efekty, jest go znacząco mniej. Wyrwać z korzeniami się nie da, on ma podobno korzenie 6 metrów wgłąb... Ja wyrywam, a tam gdzie mi końcówka zostaje pryskam octem (o ile oczywiście nic super blisko nie rośnie).

Mam gorsze chwasty do pozbycia niż gwiazdnicę Ona wyższych roślin nie jest w stanie zagłuszyć, a podagrycznik czy powój już tak. Zaczynam podchodzić do chwastów zwłaszcza tych jadalnych z przymrużeniem oka, że gdyby wojna była to się wszystkie zje
Od zeszłorocznej powodzi warzywnik opanował mi chwast płożący rozłogowy o listkach ciut podobnych do mimozy w kształcie tylko sporo większych i lekko kosmatych. Nie znalazłam go w atlasie chwastów, ale znam z dzieciństwa tak zarasta jak kurdybanek tylko dużo głębiej się korzeni i liście o wiele większe. Szybko robi kożuch i niesamowicie ciężki do usunięcia. Zadusi wszystkie niższe rośliny, a i wyższym też daje radę. Ten chwast to problem. A gwiazdnica w sumie łatwa do usunięcia zwłaszcza jak ciut podrośnie
sylwia_slomc... 22:27, 14 cze 2022

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No i znowu się zaraziłam klonem Mam aureum ale autumn moon kolor ma niesamowity Pozdrowienia dla Was

Gosiaczku i on taki fajny kolor ma przez calutki sezon
sylwia_slomc... 22:31, 14 cze 2022

Martka napisał(a)

Sylwia, jak tu pięknie jest... Widoczek jak malowany. Co tu chcesz wyrywać? Przyłączam się do grona zachwytów nad klonem autumn moon ale najbardziej zaskoczył mnie irysek z czosnkami, połączenie idealne, hit czerwca na Ogro.

Martuś na tej rabacie prawie bylin nie było z chwastu widać, głównie mietlica to ją trzeba było powyrywać Mam fotki po oplewieniu, ale w aparacie, kiedyś pokarzę Mam jeszcze gorzej zarośnięte dwie rabaty i nie mam kiedy plewić
sylwia_slomc... 22:32, 14 cze 2022

Urszulla napisał(a)
Zachwyty nad klonem też zostawiam

Ja to bym chciała żeby szybciej przyrastał, bo z tym to szału nie ma
sylwia_slomc... 22:32, 14 cze 2022

Basieksp napisał(a)
Przyłączam się do fanek klonu śliczny jest

To prawda