Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 19:46, 28 lut 2023

Urszulla napisał(a)
Balkonik dodał uroku domkowi. Ciemierniki u Ciebie wymiatają
Też tak myślę Ula Kiedyś jak już wszystko pokończymy( o ile się uda i sił starczy) będzie bardzo klimatycznie na zewnątrz i w środku
sylwia_slomc... 19:49, 28 lut 2023

Urszulla napisał(a)

Jałowiec jak wytniesz to zostaw na krótki czas i wtedy podejmiesz decyzję. Może się okazać że nie jest źle bez niego. Czasami przyzwyczajamy się do miejsc i pustki nas drażnią. A co jest za tym jałowcem?
Liliowce u Ciebie szybko startują, obserwowałam już w zeszłym roku. Przydałaby Ci się też profesjomnalna krawędziarka, możemy się dzieciaki na prezent złożyły

https://sklephonda.pl/?202,sset-e-krawedziarka-honda-versatool

Za jałowcem jest jabłonka royality i ognisko. U nas się Ula nic nie sprawdza bo albo ziemia zasysa, albo krety ryją, albo trawa zarasta.
Alija 20:19, 28 lut 2023

Sylwia, dzięki za cenne podpowiedzi, te "murki " z drewna wyglądają świetnie, może kiedyś na coś takiego się pokuszę.
Na razie jednak chyba sprawdzę pomysł z suchopłotem, tak na długość ok. 3m między dwoma pniami dużych drzew. Wiesz, chodzi mi po pierwsze, żeby zasłonić, a po drugie wykorzystać gdzieś te gałęzie, bo w żaden sposób nie da się ich przerobić, mam ich straszne ilości.

Super przerobiliście okolice wejścia do domu, tarasik przy schodach świetny, no i już sobie wyobrażam kwitnącą tam różę, a jaki kolor?
Pozdrawiam.
Rojodziejowa 20:20, 28 lut 2023

O, fajnie by było, gdybyśmy z Małopolski też ruszyli Trzeba wpisać w kalendarz i spróbować to jakoś zaplanować
Ewik 20:28, 28 lut 2023

Wiosna pełną gębą u Ciebie , wygląda ślicznie .
sylwia_slomc... 22:29, 28 lut 2023

Alija napisał(a)
Sylwia, dzięki za cenne podpowiedzi, te "murki " z drewna wyglądają świetnie, może kiedyś na coś takiego się pokuszę.
Na razie jednak chyba sprawdzę pomysł z suchopłotem, tak na długość ok. 3m między dwoma pniami dużych drzew. Wiesz, chodzi mi po pierwsze, żeby zasłonić, a po drugie wykorzystać gdzieś te gałęzie, bo w żaden sposób nie da się ich przerobić, mam ich straszne ilości.

Super przerobiliście okolice wejścia do domu, tarasik przy schodach świetny, no i już sobie wyobrażam kwitnącą tam różę, a jaki kolor?
Pozdrawiam.

Próbuj, na pewno Ci fajnie ten suchopłot wyjdzie. I pochwal Się koniecznie, będziemy obserwować, może u Ciebie nie będą się chwasty nasiewać tak jak u nas w polach
Na pewno fajnie się wpisze w krajobraz ogrodu
A w sumie to mix kolorów bo tam rośnie Pilgrim, a za nią chyba William Shakespeare
w stronę studni taka fajna herbaciano pomarańczowa, co sobie cały czas nazwę zapominam i dosadzone jeszcze dwie rabatowe herbaciana i burgundowa, ale czy na pewno nie wiem bo dopiero jesienią sadzone
A miedzy nimi serduszka, irysy, wiesiołek, bodziszek wspaniały i pomarańczowe liliowce
sylwia_slomc... 22:30, 28 lut 2023

Rojodziejowa napisał(a)
O, fajnie by było, gdybyśmy z Małopolski też ruszyli Trzeba wpisać w kalendarz i spróbować to jakoś zaplanować

Asia jest jeszcze sporo czasu, może się uda jak nic nieprzewidzianego nie wypadnie
sylwia_slomc... 22:31, 28 lut 2023

Ewik napisał(a)
Wiosna pełną gębą u Ciebie , wygląda ślicznie .

Rozkręca się dopiero, ale z dnia na dzień więcej kolorków
Na dzień dzisiejszy ciemierniki i piwonie przymrozki nocne przetrwały, zobaczymy jak będzie dalej
Agatorek 00:41, 01 mar 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

O widzisz przegapiłabym, a może i Małopolska się ruszy, kto to wie

Ja już eMowi zapowiedziałam, że 5.08 mam wychodne . Też mam nadzieję, że nic mi nie wypadnie.
Agania 09:10, 01 mar 2023

Nowa balustrada wiele zmieniła… drewno to drewno jest pięknie tak naturalnie