Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 12:53, 02 mar 2023

zawitka napisał(a)
Oj dałaś po zakupach nasionkowych Oby wszystko wzeszło!!!!!.
Niech wzejdzie 1/5 to i tak się będę cieszyć
April 13:07, 02 mar 2023

Sylwia nieźle zaszalałaś z nasionkami. Fasolnik Egipski u mnie się wybitnie nie udał. Miał tylko kilka kwiatków, owoce to mrzonka. Pewni za mało słońca, choć dostał najlepsze możliwe u mnie miejscówki. Miałam w donicach, może to też błąd.
Trzymam kciuki żebyś osiągnęła lepsze rezultaty ode mnie

Niezapominajki wczoraj u siebie namiętnie pieliłam Ups. Mogłam zbierać nasiona dla zainteresowanych. Przy okazji zauważyłam że sporo naparstnic mi się wysiało.
Patrycja_KG_Lu 13:13, 02 mar 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
I rodził normalnie?
tak, do czasów suszy. Niestety potem padł z powodu braku podlewania, bo nie mieliśmy jeszcze podciągniętej wody na działkę. W tym roku spróbuje z nim wprost do gruntu w maju ponownie (po ryzyku wystąpienia przymrozków, czyli koło 20 maja w moich stronach).
sylwia_slomc... 13:26, 02 mar 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
tak, do czasów suszy. Niestety potem padł z powodu braku podlewania, bo nie mieliśmy jeszcze podciągniętej wody na działkę. W tym roku spróbuje z nim wprost do gruntu w maju ponownie (po ryzyku wystąpienia przymrozków, czyli koło 20 maja w moich stronach).

To ja też tak zrobię.
sylwia_slomc... 13:27, 02 mar 2023

April napisał(a)
Sylwia nieźle zaszalałaś z nasionkami. Fasolnik Egipski u mnie się wybitnie nie udał. Miał tylko kilka kwiatków, owoce to mrzonka. Pewni za mało słońca, choć dostał najlepsze możliwe u mnie miejscówki. Miałam w donicach, może to też błąd.
Trzymam kciuki żebyś osiągnęła lepsze rezultaty ode mnie

Niezapominajki wczoraj u siebie namiętnie pieliłam Ups. Mogłam zbierać nasiona dla zainteresowanych. Przy okazji zauważyłam że sporo naparstnic mi się wysiało.

Zobaczymy jak mu u mnie pójdzie
Niezapominajki kocham w każdej ilości i miejscu
Urszulla 21:03, 02 mar 2023

Czosnek niedźwiedzi przywiozę Ci w kwietniu po Śświętach.
sylwia_slomc... 22:10, 02 mar 2023

Urszulla napisał(a)
Czosnek niedźwiedzi przywiozę Ci w kwietniu po Śświętach.

Dzieki Ula Weźmiesz sobie ciemierników ode mnie.
basia3012 23:20, 03 mar 2023

Sylwio, podziwiam i prace remontowe (bardzo ale to bardzo mi się podobają) i wiosenne roślinki. U Was wiosna szybciej przychodzi niż u nas na północy. Ciemierniki cudne, przebiśniegi, iryski i inne cudeńka bardzo o tej porze roku cieszą oczy.
sylwia_slomc... 23:39, 03 mar 2023

basia3012 napisał(a)
Sylwio, podziwiam i prace remontowe (bardzo ale to bardzo mi się podobają) i wiosenne roślinki. U Was wiosna szybciej przychodzi niż u nas na północy. Ciemierniki cudne, przebiśniegi, iryski i inne cudeńka bardzo o tej porze roku cieszą oczy.

Miło mi Basiu, że Ci się podobają te nasze wypociny remontowe Tak o tej porze każdy wiosenny przejaw cieszy Do Was też wkrótce zawita
sylwia_slomc... 23:56, 03 mar 2023

Zuzannie uprzejmie dziękuję za cudną niespodziankę w dniu dzisiejszym w postaci paczuszek z nasionkami i to jak ładnie zapakowanymi Dużą radość mi sprawiła