Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Kordina 23:44, 01 mar 2023

Fajne nasionka, czarnuszkę, maciejkę, cynie, naparstnice, aksamitki też szczęśliwie posiadam
Patrycja_KG_Lu 01:55, 02 mar 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

Sypnę go u góry w lesie i niech sobie wschodzi i się rozłazi ile chce
Z fasolnikiem chińskim mam trochę zagwozdkę bo pisze, że do trzech metrów wysoki rośnie i powinien być w foliowym tunelu lub szklarni...
Nie wiem czy pod gołym niebem urośnie.
A Egipski skusił mnie kolorkiem kwiatuszków i strączków i tym, że są jadalne

Ja miałam fasolnika przy płocie - wspinał się po siatce ocynkowanej i było mu dobrze.
antracyt 08:47, 02 mar 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

Sypnę go u góry w lesie i niech sobie wschodzi i się rozłazi ile chce
Z fasolnikiem chińskim mam trochę zagwozdkę bo pisze, że do trzech metrów wysoki rośnie i powinien być w foliowym tunelu lub szklarni...
Nie wiem czy pod gołym niebem urośnie.
A Egipski skusił mnie kolorkiem kwiatuszków i strączków i tym, że są jadalne

Chiński fasolnik też mnie kusił, ale ze względu na brak pomysłu na uprawę nie wzięłam. Ciekawa jestem jak sobie z nim poradzisz. Na egipski zresztą pomysłu też nie mam, chwyciłam pod wpływem chwilowej słabości
Gdyby czosnek niedźwiedzi nie wyszedł Ci z nasion, to polecam kupić sadzonkę. Można je wczesną wiosną znaleźć na lokalnych ryneczkach (przynajmniej u mnie).
Martka 09:34, 02 mar 2023

Cynia skabiozowa, nawet nie słyszałam o takiej Masz rację, ceny nasion już to złotówki cztery a nie jedna. Ciekawa jestem, jaki to sprzęt do chwastów. Fajnie tak poszaleć z zakupami, nawet małe cieszą.

zawitka 10:17, 02 mar 2023

Oj dałaś po zakupach nasionkowych Oby wszystko wzeszło!!!!!.
sylwia_slomc... 12:47, 02 mar 2023

Magleska napisał(a)
Poszalałaś z nasionkami ja już sporo wysiałam kwiatów ,co roku sieję w paletki ,a i tak najlepiej wychodzi mi sianie od razu na rabatę

ale próbuję kolejny raz

Ja dzisiaj wreszcie posiałam amsonię
sylwia_slomc... 12:48, 02 mar 2023

Kordina napisał(a)
Fajne nasionka, czarnuszkę, maciejkę, cynie, naparstnice, aksamitki też szczęśliwie posiadam
ja te jednoroczne kwiaty bardzo lubię w warzywniki posiać przez to warzywnik też jest kolorowy i wygląda jak rabata
sylwia_slomc... 12:49, 02 mar 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Ja miałam fasolnika przy płocie - wspinał się po siatce ocynkowanej i było mu dobrze.
I rodził normalnie?
sylwia_slomc... 12:51, 02 mar 2023

antracyt napisał(a)

Chiński fasolnik też mnie kusił, ale ze względu na brak pomysłu na uprawę nie wzięłam. Ciekawa jestem jak sobie z nim poradzisz. Na egipski zresztą pomysłu też nie mam, chwyciłam pod wpływem chwilowej słabości
Gdyby czosnek niedźwiedzi nie wyszedł Ci z nasion, to polecam kupić sadzonkę. Można je wczesną wiosną znaleźć na lokalnych ryneczkach (przynajmniej u mnie).

Ja u na nie spotkałam, ale może dlatego, że specjalnie nie szukałam. Sieję po raz drugi bo już kiedyś raz próbowałam w donicy, ale mi nie wyszedł. Puszczę chyba fasolniki między daliami po kratkach w warzywniku i zobaczymy co wyjdzie
sylwia_slomc... 12:53, 02 mar 2023

Martka napisał(a)
Cynia skabiozowa, nawet nie słyszałam o takiej Masz rację, ceny nasion już to złotówki cztery a nie jedna. Ciekawa jestem, jaki to sprzęt do chwastów. Fajnie tak poszaleć z zakupami, nawet małe cieszą.

Zwłaszcza cieszą te za grosze bo teraz każda złotówka w remoncie tonie i w opłatach.