Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Napia 00:04, 04 mar 2023

Podziwiam wasze remontowe działania - tarasik i schody wyszły naprawdę ślicznie. Życzę miłych chwil z kawa na tarasie, gdy przyjdzie lato

Nasionka cieszą zawsze, szczególnie te upolowane lub kupione okazyjnie
sylwia_slomc... 01:25, 04 mar 2023

Napia napisał(a)
Podziwiam wasze remontowe działania - tarasik i schody wyszły naprawdę ślicznie. Życzę miłych chwil z kawa na tarasie, gdy przyjdzie lato

Nasionka cieszą zawsze, szczególnie te upolowane lub kupione okazyjnie

Agnieszko schody to dopiero będą płytka obłożone kiedyś, ale deski dodały całości sporo uroku
antracyt 09:03, 04 mar 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Zuzannie uprzejmie dziękuję za cudną niespodziankę w dniu dzisiejszym w postaci paczuszek z nasionkami i to jak ładnie zapakowanymi Dużą radość mi sprawiła

Niech teraz wszystko pięknie rośnie
sylwia_slomc... 13:05, 04 mar 2023

antracyt napisał(a)

Niech teraz wszystko pięknie rośnie

Buziole Kochana, zrobiłaś mi dobry dzień
abiko 10:31, 05 mar 2023

Jej tydzień temu wszystko inaczej wyglądało A tutaj już barierka skończona, meble z jadalni wyniesione, wykute... ja cię... ja za to mam barierkę w końcu! 13 lat czekania... uwierzysz
Nasiona myślę, że w dużej mierze mają szanse wzejść. Patrząc na moje stare czasami jak im się udaje to te również mają sporą szansę.
Będę potrzebowała waszej pomocy przy tej rabacie - dziewczyn- z moją ręką tego nie zrobię
sylwia_slomc... 11:35, 05 mar 2023

abiko napisał(a)
Jej tydzień temu wszystko inaczej wyglądało A tutaj już barierka skończona, meble z jadalni wyniesione, wykute... ja cię... ja za to mam barierkę w końcu! 13 lat czekania... uwierzysz
Nasiona myślę, że w dużej mierze mają szanse wzejść. Patrząc na moje stare czasami jak im się udaje to te również mają sporą szansę.
Będę potrzebowała waszej pomocy przy tej rabacie - dziewczyn- z moją ręką tego nie zrobię

Wiesz, że Ekipa Muszkieterek się skrzyknie i damy radę, daj się tylko po zimie odrobić bo jestem załamana stanem roślin u mnie Wczoraj przycięliśmy wreszcie z Emusiem tą złamaną brzozę, dwie trzecie montany musiałam uciąć
Jeszcze jałowiec wyłamany i uschnięty świerk, ale to muszę do gminy najpierw dzwonić, bo pewnie formalności jakieś, albo zdjęcia sobie każą. Jeszcze z porządkami z podwórka nie wyszłam, a o dużym ogrodzie nawet myśleć nie chcę. Czasu mało i ja jedna do roboty bo Em tylko w soboty i głównie przy remoncie, a dzieci już z gniazda pofrunęły w świat i własne życie
Każda nowa rzecz cieszy Gdzie ta barierkę montowaliście?
JoannA 14:00, 05 mar 2023

Nie ogarnę wszystkiego bo za duże zaległości, a u Was się dzieje.
Remont, pielęgnacja ogrodu...
Obejrzałam ostatnie fotki. Wiosna zawitała d ogrodu, ale żeby piwonie już były na wierzchu to szok.
Tulipanom nadgryzionym przez myszy nic nie będzie. Zakwitną bo tylko czubki liści delikatnie zjedzone.
Pozdrawiam
Joku 16:50, 05 mar 2023

Jeżeli pień drzewa ma u podstawy obwód do 50 cm to nie trzeba zgody urzędu.
sylwia_slomc... 17:22, 05 mar 2023

JoannA napisał(a)
Nie ogarnę wszystkiego bo za duże zaległości, a u Was się dzieje.
Remont, pielęgnacja ogrodu...
Obejrzałam ostatnie fotki. Wiosna zawitała d ogrodu, ale żeby piwonie już były na wierzchu to szok.
Tulipanom nadgryzionym przez myszy nic nie będzie. Zakwitną bo tylko czubki liści delikatnie zjedzone.
Pozdrawiam

O to optymistyczna informacja,otrzymam Cię za słowo ,że zakwitną i miło Cię widzieć znowu
sylwia_slomc... 17:25, 05 mar 2023

Joku napisał(a)
Jeżeli pień drzewa ma u podstawy obwód do 50 cm to nie trzeba zgody urzędu.

Jolu w tym roku to nawet i 70 cm niektóre gatunki mogą mieć bo była kolejna nowelizacja umożliwiająca wycinkę. Ale w naszym przypadku trzeba do gminy niestety. U nas jest trochę inna sytuacja przez ten rów